Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
Стартують вступні кампанії до профтехів

Для вступу до профтехів не потрібно складати ЗНО чи НМТ.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

Стартують вступні кампанії до профтехів

Подати заявку на вступ можна до кінця вересня як онлайн, так і наживо

Щоб знайти і обрати профтех в Україні, МОН запускає додатковий сайт — Профтех онлайн. Він допоможе абітурієнтам швидко знайти потрібний заклад за регіоном та професією. Крім того, можна детальніше дізнатися про напрями навчання у профтехах, переваги робітничих професій, а також отримати відповіді на поширені питання про вступ, гуртожиток, пільги.

Про це повідомляє офіційний сайт МОН.

«Трансформація профтехів на інфраструктурному рівні триває, однак недостатньо змін лише всередині профтехів. Для справжньої трансформації сфери потрібна потужна комунікаційна підтримка закладів ззовні. Цією вступною кампанією ми прагнемо переконати молодь та батьків, що професії у профтехах – це не просто затребувано і перспективно, але й цікаво, круто і сучасно», – зазначив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Тривалість навчання у профтехах — від 6 місяців до 3 років. Усе залежить від обраної професії, наявного на момент вступу рівня освіти (9/11 клас) та кваліфікації.

Стипендія у профтехах – від 1350 грн.

Заклади самостійно визначають терміни приймання документів від вступників. Для вступу потрібні:

  • заява;
  • оригінал або копія свідоцтва про закінчення 9 або 11 класу;
  • 6 фотокарток 3х4;
  • медична довідка;
  • копії документів, що підтверджують право на пільги (за наявності);
  • копія паспорта чи ID-картки (пред’явити під час вступу).

Заяву можна подати у кілька закладів одночасно.

Для вступу до профтехів не потрібно складати ЗНО чи НМТ. Натомість є конкурсний добір – його етапи кожний заклад визначає самостійно. 

«Профтехи сьогодні активно змінюються. Ми інвестуємо в них як державні кошти, так і партнерські. Створюємо сучасні майстерні із класним обладнанням, додаємо актуальні освітні програми, заохочуємо більше співпрацювати з бізнесом. Усе це заради того, щоб випускники профтехів були конкурентоспроможними на ринку праці», – зазначив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

«Збільшити кількість вступників до профтехів цьогоріч – це наше пріоритетне завдання. Виконати його можна лише максимально привернувши увагу молоді до профтеху. Для цього потрібен сильний візуальний бренд та потужна комунікаційна складова. Профтех має приваблювати й навіть дивувати. Заклади повинні не тільки змінювати техніку та оптимізуватися, але й уміти себе рекламувати, продавати та конкурувати з іншими закладами освіти», – зазначив заступник міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Яка ситуація на кордоні Волині з білоруссю, звідки погрожують ядерною зброєю

Реклама Google

Telegram Channel