Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
93-річний Баффет сказав, кому віддасть свої 130 мільярдів доларів

Уоррен Баффет.

Волинь-нова

93-річний Баффет сказав, кому віддасть свої 130 мільярдів доларів

Один з найбагатших людей на планеті Уоррен Баффет, чиї статки оцінюються в 134,3 млрд доларів (10 місце у світі), розповів, яка доля чекатиме його багатство після смерті

Він заявив, що коли його не стане, майже всі його статки перейдуть до нового благодійного фонду, яким керуватимуть його донька і двоє синів.

У 2006 році Баффет пообіцяв до кінця життя роздати на благодійність усі свої акції інвесткомпанії  Berkshire Hathaway, на які припадає понад 99% його статків. У червні 2021 року Баффет відзвітував, що на 50% досяг своєї мети. Мільярдер зазначив, що роздавати гроші, які не приносять реальної користі йому самому чи його родині, – це «найпростіший вчинок у світі». «За десятиліття я накопичив майже незбагненну суму, просто займаючись улюбленою справою», – додав він.

Зазначається, що легендарний інвестор також дав зрозуміти, що надалі його пожертви Фонду Білла і Мелінди Гейтс, якому він пожертвував мільярди, припиняються. Фонд Гейтсів, один з найбільших у світі, відомий своєю діяльністю у сфері охорони здоров'я, а також боротьби з бідністю та гендерною рівністю. З 2006 по 2023 рік Баффет пожертвував фонду 39,3 млрд дол.

Після останнього раунду благодійних внесків, оголошеного 28 червня, Баффет все ще володіє майже 130 мільярдами доларів акцій своєї компанії.

Троє його дітей - Сьюзі, Гові та Пітер - повинні одноголосно вирішити, на які благодійні цілі підуть ці гроші, заявив нещодавно 93-річний Баффет. Мільярдер кілька разів змінював свій заповіт. Він прийшов до нинішнього рішення після того, як побачив, як його діти нарешті подорослішали за ці роки і відповідально ставляться до грошей.

Діти Уоррена Баффета.
Діти Уоррена Баффета.

 Донька Сьюзі Баффет, якій 71 рік, очолює Фонд Шервуда, що сприяє розвитку дошкільної освіти та соціальної справедливості. Вона також очолює Фонд Сьюзен. Згідно з податковими деклараціями, фонд фінансує репродуктивні права, а також стипендії на навчання в коледжах.

Гові Баффет, якому 69 років, займається фермерством і очолює Фонд Говарда Г. Баффета, який працює над забезпеченням продовольчої безпеки, пом'якшенням конфліктів і боротьбою з торгівлею людьми. 

66-річний Пітер Баффет, музичний композитор та його дружина Дженніфер Баффет очолюють Фонд NoVo, чиї проєкт включають роботу з корінними громадами. 

До речі, Фонд Говарда Баффета допоможе відновити обладнання та книгодрук у знищеній росіянами харківській друкарні «Фактор-Друк».

Telegram Channel