Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
Вперше в Луцькому костелі виступить відома солістка-органістка  Валерія Балаховська

Кафедральний костел Святих Апостолів Петра і Павла.

Волинь-нова

Вперше в Луцькому костелі виступить відома солістка-органістка Валерія Балаховська

Запрошуємо на концерт «Від бароко до джазу»

У суботу, 6 липня, о 16 годині  у Кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла (вул. Кафедральна, 6) відбудеться концерт «Від бароко до джазу».

Вперше в Луцьку заслужена артистка України, солістка-органістка Національного будинку органної та камерної музики України (Київ) Валерія Балаховська зіграє органний концерт у Луцькому костелі!

6 липня у віртуозному виконанні Валерії Балаховської прозвучить унікальна розмаїта програма, зіткана з шедеврів доби німецького бароко, музики французького та німецького романтизму, творів ХХ та ХХІ століття. Родзинкою вечора стануть джазові п'єси Йоганеса Мітчела та Скота Джопліна!

У програмі:

Й. С. Бах - прелюдія і фуга сі мінор BWV 544

Й. Пахельбель - чакона фа мінор

М. Е. Боссі - скерцо соль мінор

С. Франк - прелюдія фуга і варіація сі мінор

М. Регер - Інтродукція та пасакалія ре мінор

Й. Г. Райнбергер - Імпровізація

Х.- А. Штамм - Rondo alla celtica

J. Michel - три джазові п'єси

S. Joplin - Original Regs

Тривалість концерту: 1 година

Вхід: благодійна пожертва на служіння «Карітас-Спес-Луцьк» дітям з інвалідністю.

Захід відбувається за підтримки управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

 

 Про виконавицю:

Валерія Балаховська закінчила Національну музичну академію України ім. П.Чайковського з відзнакою за фахом фортепіано (клас професора І.Павлової) та органа (клас професора Г.Булибенко). З 1992 року Валерія Балаховська – солістка Національного будинку органної та камерної музики України.

Техніку органного виконавства Валерія Балаховська удосконалювала у відомих закордонних музикантів: професора Вищої музичної школи Е. фон Камеке (Німеччина), в якого прослухала повний курс виконавської майстерності «Академія старовинної музики», професорів Ф.Клінди (Словаччина), Б.Біллетера (Швейцарія), Й.Труммера (Австрія).

Валерія Балаховська багато гастролює в Україні та за її межами (Австрія, Данія, Швейцарія, Німеччина, Польща, Ізраїль, країни Балтії, Молдова) бере участь у міжнародних фестивалях органної музики, в музичних програмах радіо й телебачення, інформує Управління туризму та промоції міста.

Реклама Google

Telegram Channel