Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
Французькі «Півні» приборкали «Червоних Дияволів» із Бельгії

«Золоте покоління» бельгійці знову залишилося без титулу – так його уже і не матимуть.

Фото із сайту uefa.com.

Французькі «Півні» приборкали «Червоних Дияволів» із Бельгії

Для найкращого бомбардира в історії бельгійців Ромелу Лукаку Євро-2024 стало справжньою... «какою»

Це ж треба, щоб так людині не повезло: в Німеччині він забив три голи, але жоден із них не був зарахований. Тож у графі м'ячів супергрізного форварда так і залишився «зеро», тобто, – «нуль».

У цьому матчі перший по-справжньому небезпечний момент стався біля воріт Франції:  Кевін Де Брейне підступно пробив зі штрафного (схожим чином, як у матчі з Україною, але цього разу удар прийшовся по центру) – Майк Меньян явно не очікував такого, але зреагував і відбив м'яч ногою.

На не менш гостру відповідь «Ле бльо» знадобилося близько 10 хвилин. Жюль Кунде подав прямо на голову Маркуса Тюрама, той пробив у ближній кут, але м'яч полетів повз ворота.

Ближче до кінця тайму французи почали домінувати на полі, не даючи бельгійцям зв'язати бодай кілька передач, але справа все ніяк не доходила до влучного удару. Чудова нагода була у Орельєна Чуамені, який пробивав із 15 метрів після скидки від Мбаппе, але він спрямував м'яч вище воріт.

По перерві тиск французів тільки посилився. На подив, чи не найкращий момент створив захисник Вільям Саліба. На 74-й хвилині він на замаху ефектно прибрав Жеремі Доку і сильно пробив у ближній кут, але від потенційно переможного голу його відділили лічені сантиметри.

Як часто буває в матчах такого рівня, констатує видання «Чемпіон», вирішальний гол був забитий волею випадку. За 5 хвилин до кінця основного часу Рандаль Коло-Муані різко розвернув Яна Вертонгена і одразу ж пробив з гострого кута – захисник встиг заблокувати удар, але його дотик змінив траєкторію і м'яч залетів у ворота.

Євро-2024. 1/8 фіналу. Франція – Бельгія – 1:0 (Вертонген, 85 хв., автогол).

Стадіон: «Дюссельдорф Арена» (Німеччина). Арбітр: Гленн Нюберг (Швеція).

Відеоогляд матчу – ТУТКА.

В 1/4 фіналу Франція зіграє проти переможця пари Португалія – Словенія.

Наступний суперник «Ле бльо» визначиться вже сьогодні. Початок матчу між португальцями та словенцями о 22:00 за київським часом.

Нагадаємо, Бельгія грала в одній групі з Україною. В очному матчі з «жовто-синіми» команда Доменіко Тедеско розписала нульову нічию,що гарантувало їм вихід до наступного кола, а команді Сергія Реброва – виліт і ганьбу.

Читайте також: Джуд Беллінгем фантастичним ударом «ножицями» на останніх секундах додаткового часу врятував Англію.

Реклама Google

Telegram Channel