Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
У Волинській обласній лікарні прооперували 20-річного хлопця, якого збив потяг

Залізничний перїзд у місті Рожище.

Фото – «Суспільне Луцьк».

У Волинській обласній лікарні прооперували 20-річного хлопця, якого збив потяг

Стан пацієнта – важкий

20-річний хлопець, який 30 червня потрапив під потяг у Луцькому районі, нині у реанімації Волинської обласної клінічної лікарні.

Його прооперували, лікарям довелося видалити селезінку.

Про це «Суспільному» розповів лікар-анестезіолог Андрій Баран. З його слів, стан пацієнта – важкий.

«Забрано селезінку, евакуйована кров з черевної порожнини, наразі його стан важкий. Він залишається на штучній вентиляції легень. Є мінімальні елементи свідомості. Поки що прогнозувати подальший стан ми не можемо, але зважаючи на молодий організм, сподіваємося, що він по маленьку буде йти на поправку», – зазначив Андрій Баран.

Реклама Google

Потяг, під який потрапив хлопець, був вантажним сполучанням Ковель–Здолбунів. Це сталося на переїзді у місті Рожище.

Як розповіла Суспільному речниця Нацполіції області Ольга Бузулук, перед аварією машиніст потяга подавав хлопцю звуковий сигнал, але через навушники він його не чув.

«Люди молодого віку одягають навушники і переходять не лише залізничні колії, але й автодороги. Не скидають навушники і не чують сигналів звукового транспорту. Дорослі повинні наголошувати дітям на правилах безпеки», – сказала речниця.

Як додала речниця Нацполіції області, за фактом травмування хлопця відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за ст. 276 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту.

Читайте також: У Рівненському районі 13-річна дівчина пірнала у воду кар'єра і отримала травму.

Telegram Channel