Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
У москві на пам’ятнику Жукову з’явився напис «ГУР»

Наш «ГУР» дістався столиці рашки.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

У москві на пам’ятнику Жукову з’явився напис «ГУР»

Того, хто писав, – упіймали. І дізналися та-а-ке...

У москві затримали чоловіка, який написав на пам’ятнику радянському маршалові Георгію Жукову напис «ГУР», тобто Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Такий напис на скульптурі з’явився вже вдруге. Про це пишуть російські Telegram-канали Baza та Mash із посиланням на власні дані.

Подія сталася 29 червня, коли 57-річний мешканець Тульської області Сергій прийшов до пам’ятника з балончиком із фарбою. Нанісши напис «ГУР», він хотів піти, однак його затримала поліція. Під час затримання Сергій чинив опір.

Як стверджують російські канали, чоловіка обманули «українські шахраї», змусивши взяти кредити на пів мільйона рублів і розписати пам’ятник.

«Шахраї» начебто зателефонували чоловіку ще 21 червня, представившись працівниками Центробанку. Вони сказали, що невідомі зламали його кабінет на онлайн-платформі держпослуг і намагаються взяти на нього кредити.

Щоб їм завадити, Сергій мав оформити на себе кілька кредитів і відправити всі кошти на «безпечний рахунок». Чоловік узяв у трьох банків кредити, які разом з усіма своїми заощадженнями віддав «шахраям». Загальна сума становила 881 тисяча рублів (понад 416 тисяч гривень).

Слідчі порушили проти росіянина кримінальну справу за статтею про знищення або пошкодження пам’ятників і військових поховань. Йому загрожує до 5 років колонії.

Читайте також: У Бєлгородській області росії місцеві самостійно вивісили на своєму будинку величезний прапор України.

Реклама Google

Telegram Channel