Курси НБУ $ 40.64 € 43.69
Вилучено понад 8 кг психотропів – на Волині судитимуть членів злочинної організації

На усе вилучене накладено арешт.

Фото: прокуратура Волині.

Вилучено понад 8 кг психотропів – на Волині судитимуть членів злочинної організації

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 9 громадянами у складі злочинної організації незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту, а також збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ст. 255 КК України)

Серед підозрюваних – три жительки Львівщини, неповнолітній син однієї з них, двоє волинян, двоє жителів Одещини та житель Дніпропетровської області.

За даними слідства, співорганізатори злочинної організації створили Telegram-канал, аби збувати через «закладки» психотропні речовини на території Волинської та Львівської областей, та залучили до цієї діяльності інших членів.

Встановлена причетність обвинувачених до 93 епізодів наркозлочинів, вчинених упродовж грудня 2023 – лютого 2024 року.

У ході санкціонованих судом обшуків у фігурантів кримінального провадження вилучено понад 8 кг PVP, мобільні телефони, банківські картки, позашляховик, грошові кошти в сумі 20 тисяч гривень.

Окрім того, в одного з них вилучено оборонну осколкову гранату РГН, відтак його обвинувачують ще і у придбанні та зберіганні вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст. 263 КК України)
На усе вилучене накладено арешт.

П'ятеро обвинувачених перебувають під вартою, двоє – під домашнім арештом, двох звільнено з-під варти у зв'язку з внесенням застави.

Досудове розслідування: СУ ГУНП у Волинській області за оперативного супроводу УБН ГУНП в області. 

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку батько напав з ножем на сина.

Реклама Google

Telegram Channel