Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
113 водойм заражені кишковою паличкою

Основна причина розповсюдження бактерії – стрімке підвищення температури повітря.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

113 водойм заражені кишковою паличкою

У місцях відпочинку на річках України спеціалісти регіональних центрів проводять постійний моніторинг якості води, встановлюючи їхній рівень безпеки

Станом на кінець червня з відібраних 490 контрольних проб води з поверхневих водойм більше ніж 13 % не відповідали санітарним нормам. Здебільшого у воді фіксують перевищення рівня вмісту кишкової палички. Основна причина – стрімке підвищення температури повітря.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я

«Моніторинг якості води з водойм та річок у межах пляжів, незалежно від офіційного дозволу місцевої влади на купання чи заборону, фахівці проводять щотижня. Про результати, зокрема і перевищення показників у пробах із водойм, працівники центрів інформують як місцеву владу, так і жителів. Це рекомендації органам місцевого самоврядування щодо встановлення знаків про заборону купання, комунікація з засобами масової інформації для інформування населення. Наразі серед перевищень у пробах здебільшого зафіксовано кишкову паличку, яка може викликати розлад шлунку та більш важкі захворювання. Тому варто одразу звернутись по меддопомогу, якщо після купання відчуваєте нудоту та погіршення стану організму, особливо якщо такі симптоми з’явились у дітей», – Ігор Кузін, головний державний санітарний лікар України

Щодо офіційних пляжних зон у країні, то під час моніторингу, який провели з 15 травня по 21 червня, фахівці відібрали 321 пробу води з поверхневих водойм, з яких у 113 виявили невідповідність за індексом ЛКП (лактозопозитивні кишкові палички). 

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які активізуються влітку та можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Кишкові інфекції передаються через вживання зараженої їжі чи води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту. Найчастіше збудники кишкових інфекцій містяться у сирій їжі тваринного походження, немитих фруктах та овочах.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині створять мандрівну карту для незрячих із найцікавішими історичними об'єктами

Реклама Google

Telegram Channel