Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
За крадіжку деревини на Волині оголошено підозру екс-лісничому

Розслідування фактів, виявлених у минулі роки ще продовжується.

Фото ілюстративне / facebook.com.

За крадіжку деревини на Волині оголошено підозру екс-лісничому

ДБР спільно зі службою безпеки ДП «Ліси України» розкрило злочин, вчинений у 2023 році на території Тельчівського лісництва філії «Колківське лісове господарство»

Лісничий погодився на пропозицію приватного підприємця незаконно зрубати деревину. Підприємець має власне лісопильне та стругальне виробництво у с. Костюхнівка Камінь-Каширського району на Волині. З отриманих від збуту пиломатеріалів коштів він запропонував лісничому винагороду в розмірі 1500 грн за кожен кубічний метр незаконно зрубаної деревини.

Про це повідомляє ДП «Ліси України».

Для маскування злочинної діяльності, незаконну рубку дерев здійснювали на місцях дозволених рубок. Екс-лісничий затриманий правоохоронцями, останнє його місце роботи – директор однієї з філій Поліський лісовий офіс.

Зауважимо, що для недопущення оборудок з нелегальною деревиною цього року запроваджена низка додаткових інструментів контролю: електронний лісорубний квиток, фотофіксація завантаженої у автомобіль деревини тощо.

Відбувається системні перевірки лісосік із боку внутрішньої безпеки ДП «Ліси України». Тому щось приховати стає все складніше. Втім, розслідування фактів, виявлених у минулі роки ще продовжується.

Зокрема, цього року оголошено 25 підозр у кримінальних справах, ініційованих ДП «Ліси України» щодо незаконних оборудок із деревиною.

«Якщо вам відомо про незаконні рубки, махінації з вартістю та класом деревини, або вас намагаються зробити співучасником злочину, телефонуйте на номер гарячої лінії Департаменту безпеки ДП «Ліси України» 0-800-33-41-05. Анонімність гарантуємо. Закликаємо до співпраці перевізників, деревообробників. Незаконні схеми спотворюють конкуренцію та ставлять у невигідне становище тих, хто працює в білу», – йдеться в дописі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Вилучено понад 8 кг психотропів – на Волині судитимуть членів злочинної організації.

Реклама Google

Telegram Channel