Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
За крадіжку деревини на Волині оголошено підозру екслісничому

Розслідування фактів, виявлених у минулі роки ще продовжується.

Фото ілюстративне / facebook.com.

За крадіжку деревини на Волині оголошено підозру екслісничому

ДБР спільно зі службою безпеки ДП «Ліси України» розкрило злочин, вчинений у 2023 році на території Тельчівського лісництва філії «Колківське лісове господарство»

Лісничий погодився на пропозицію приватного підприємця незаконно зрубати деревину. Підприємець має власне лісопильне та стругальне виробництво у села Костюхнівка Камінь-Каширського району на Волині. З отриманих від збуту пиломатеріалів коштів він запропонував лісничому винагороду в розмірі 1500 грн за кожен кубічний метр незаконно зрубаної деревини.

Про це повідомляє ДП «Ліси України».

Для маскування злочинної діяльності, незаконну рубку дерев здійснювали на місцях дозволених рубок. Екслісничий затриманий правоохоронцями, останнє його місце роботи – директор однієї з філій Поліський лісовий офіс.

Зауважимо, що для недопущення оборудок з нелегальною деревиною цього року запроваджена низка додаткових інструментів контролю: електронний лісорубний квиток, фотофіксація завантаженої у автомобіль деревини тощо.

Відбувається системні перевірки лісосік із боку внутрішньої безпеки ДП «Ліси України». Тому щось приховати стає все складніше. Втім, розслідування фактів, виявлених у минулі роки ще продовжується.

Зокрема, цього року оголошено 25 підозр у кримінальних справах, ініційованих ДП «Ліси України» щодо незаконних оборудок із деревиною.

«Якщо вам відомо про незаконні рубки, махінації з вартістю та класом деревини, або вас намагаються зробити співучасником злочину, телефонуйте на номер гарячої лінії Департаменту безпеки ДП «Ліси України» 0-800-33-41-05. Анонімність гарантуємо. Закликаємо до співпраці перевізників, деревообробників. Незаконні схеми спотворюють конкуренцію та ставлять у невигідне становище тих, хто працює в білу», – йдеться в дописі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Вилучено понад 8 кг психотропів – на Волині судитимуть членів злочинної організації.

Реклама Google

Telegram Channel