Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
В Угорщині з'явиться перша українська школа

Віктор Орбан повністю підтримав ініціативу Зеленського. 

Фото: Офіс Президента.

В Угорщині з'явиться перша українська школа

Президент України та угорський прем’єр-міністр домовились про відкриття школи для україномовних дітей на території Угорщини

«Зокрема, ми обговорили відкриття української школи в Угорщині, першої такої школи, і пан прем'єр-міністр запевнив мене у підтримці цього проєкту», – сказав Зеленський. 

Про це повідомляє кореспондент «Європейської правди».

Віктор Орбан підтвердив, що українська сторона піднімала це питання, і повністю підтримав ініціативу Зеленського. 

Він наголосив, що з приїздом до Угорщини великої кількості біженців, з'явилася потреба в їхньому навчанні. 

«Українці й раніше були в Угорщині, але зараз з'явилася ціла низка додаткових потреб, ми повинні піклуватися про цих людей… Тому я з великою радістю почув ініціативу президента про відкриття української школи в Угорщині», – відзначив Орбан.

Прем'єр-міністр пояснив, що зараз діти в угорських містах, зокрема в Будапешті, вчаться у багатьох різних школах, і ця система працює «непогано», але Угорщина розуміє також необхідність створення школи з українською мовою навчання.

«Ми не просто розуміємо цю потребу. Фінансування цієї школи угорська держава візьме на себе. Буде відкрито стільки закладів, скільки буде потрібно. Для нас важливо, щоб українці почувалися в Угорщині, як вдома», – додав Віктор Орбан.

Він не став пов'язувати це рішення з аналогічними очікуваннями від України, але згадав, що розраховує також на розуміння Україною потреб угорськомовної меншини, що традиційно проживає на Закарпатті.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Громада на Волині отримає автівку і обладнання для місцевої лікарні

Реклама Google

Telegram Channel