Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Збитки державі на понад 4 млн грн – на Волині повідомлено про підозру п'ятьом членам організованої групи

На усе вилучене накладено арешт.

Фото: прокуратура Волині.

Збитки державі на понад 4 млн грн – на Волині повідомлено про підозру п'ятьом членам організованої групи

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури директору приватного підприємства, його водію та трьом працівникам лісових господарств області повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою незаконної порубки лісу та перевезення й зберігання незаконно зрубаних дерев, що спричинило важкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 Кримінального кодексу України)

За даними слідства, директор підприємства, залучивши свого водія та трьох лісівників – працівників Маневицького та Колківського лісових господарств ДП «Ліси України», організовував незаконну порубку дерев та їх перевезення на підконтрольне йому лісопильне виробництво з метою подальшої переробки.

Таким чином упродовж жовтня-листопада 2023 року спільники незаконно рубали у волинських лісах деревину, спричинивши шкоду навколишньому природному середовищу в розмірі  4,2 мільйона гривень.

У ході санкціонованих судом обшуків у лісопильному цеху виявлено та вилучено 1093 колоди незаконно зрубаних дерев та автомобіль марки «Урал». 

На усе вилучене накладено арешт.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування: ТУ ДБР у Львові.

Пресслужба обласної прокуратури

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel