Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Поширення білого американського метелика в Ковелі стало серйозною проблемою

Карантин у зв’язку з поширенням білого американського метелика на Волині діє вже п’ятий рік, у Ковелі – третій.

Фото із сторінки Ігоря Чайки у Facebook.

Поширення білого американського метелика в Ковелі стало серйозною проблемою

Шкідник завдає суттєвої шкоди деревам у місті

Про це інформує міський голова Ігор Чайка.

«Знаю, що ковельчани вже звернули увагу на гусінь, яка пошкоджує листя дерев на вулицях Шевченка, Грушевського, Міцкевича, адже на «гарячу лінію» міського голови регулярно надходять повідомлення про цю проблему. Повідомляли про гусінь і громадяни під час мого особистого прийому. Хочу наголосити: маємо усі долучитися до боротьби зі шкідником.

 

 Карантин у зв’язку з поширенням білого американського метелика на Волині діє вже п’ятий рік, у Ковелі – третій. Площа ураження шкідником в області щороку збільшується. Гусінь небезпечна тим, що повністю з’їдає листя дерев, залишаючи лише жилки. В подальшому це може призвести навіть до загибелі дерева. На ураженій кроні з’являються павутинні гнізда, в яких розвивається гусінь, у гніздах її дуже багато, натомість сам метелик майже непомітний, адже веде нічний спосіб життя. Наприкінці серпня – початку вересня очікується поява другого покоління гусені, яке буде ще чисельнішим, тому боротися зі шкідником необхідно вже зараз.

 

 Згідно з рекомендацією фітосанітарних інспекторів Держпродспоживслужби, уражені гілки з павутинними гніздами необхідно якнайшвидше зрізати (адже шкідник стрімко розмножується) та спалювати. Такі роботи на вулицях міста проводять працівники КП «Добробут», РЖКП №1, підприємства «Верес». Хочу звернути вашу увагу, що відповідальність за знищення гусені на приватних ділянках, прибудинкових територіях несуть їхні власники, в тому числі ОСББ. Для виконання робіт з обрізання дерев можливо укласти договір з комунальними підприємствами. На території підприємств, установ, організацій вживати заходів для боротьби з гусінню білого американського метелика зобов’язане керівництво.

 

 Прошу усіх жителів міста і громади бути уважними та оглядати дерева на своїх приватних ділянках, прибудинкових територіях багатоквартирних будинків. Не зволікайте! Якщо помітили на кроні дерев павутинні гнізда — знищуйте! Якщо зауважили шкідника в парку, сквері, на вулицях — повідомляйте на «гарячу лінію» міського голови для вчасного реагування», - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel