Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Після фінального свистка турки знесилено впали на траву... Але ж здолали Австрію!

Меріх Демірал вистрибнув вище всіх і увігнав другий м'яч у ворота австрійців. І перший гол він також забив.

Фото із сайту uefa.com.

Після фінального свистка турки знесилено впали на траву... Але ж здолали Австрію!

Цей матч, як і кожен з 1/8 фіналу, став яскравим прикладом, як треба до кінця битися за свою державу. Озираєшся на виступ гравців нашої національної збірної і розумієш, що більшість із них – це бездуха «какая разніца»...

Звісно, всі карти у цій грі, де фаворитом вважали Австрію, cплутав несподівано швидкий гол турків. Меріх Демірал забив уже на 57-й секунді поєдинку!

Цей м'яч став другим найшвидшим в історії Євро: раніше рекорд встановила Албанія, відзначившись у ворота Італії на 23-й секунді. Проте цей точний удар Меріха Демірала у ворота австрійців – найшвидший гол в історії плей-оф чемпіонатів Європи з футболу.

Взяття воріт окрилило турків: вони весело бігли вперед, використовуючи проходи на флангах і навіси, з якими захист Австрії справлявся із проблемами. Самі ж австрійці, які теж не відсиджувалися в обороні і мали можливості зрівняти рахунок, проте в їхніх рухах відчувалася якась скутість...

Другий тайм розпочався з атак Австрії. Зокрема, ветеран Арнаутович не реалізував вихід на воротаря, а удари Грегорича були неточними. Але забили знову турки, причому вийшов практично гол-близнюк першого – знову навіс Гюлера з кутового і знов уточний удар Демірала – 0:2.

Подумалося, що Австрія – здалася, але ні – Грегорич знову ж таки після кутового скоротив розрив і відродив інтригу в матчі.

А далі до кінця матчу австрійці пробували зрівняти рахунок і володіли перевагою, але нічого в них не виходило – то захисники ліквідовували, то страхував воротар турків. Сейв Фехмі Гюнока після удару Баумгартнера впритул на останніх секундах матчу точно ввійде в усі можливі огляди воротарських сейвів. 

Після фінального свистка турки знесилено впали на траву...  Дехто навіть не стримував сліз. Проте вони довели, що, повністю віддаючись на полі, не шкодуючи себе, можна «звернути і гори».

Пане Ребров, перегляньте цей матч зі своїми «піжонами».    

Євро-2024. 1/8 фіналу. Австрія – Туреччина – 1:2 (0:1 – Демірал, 2 хв.; 0:2 – Демірал, 59; 1:2 – Грегорич, 66).

Стадіон: «Лейпциг Штадіум» (Лейпциг). Арбітр: Артур Діаш (Португалія).

Відеоогляд матчу – ТУТКА.

У чвертьфіналі Туреччина зустрінеться 6 липня із Нідерландами, які сьогодні розгромили Румунію – 3:0.

Читайте також: У зірки збірної України був майже відкритий конфлікт із Ребровим (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel