Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Неподалік Ковеля запрацював християнський табір для людей з інвалідністю

Для людей з інвалідністю, які часто мешкають у багатоповерхівках, дуже важливо мати можливість виїхати на природу, спілкуватись, проводити гуртом дозвілля.

Фото: Фейсбук.

Неподалік Ковеля запрацював християнський табір для людей з інвалідністю

Табір «Єдність» було створено у 2006 році, функціонує він за підтримки Української Церкви Християн Віри Євангельської та благодійної організації «Жест допомоги»

До 27 липня заплановано три заїзди. Нині тут проводять час люди з інвалідністю опорно-рухового апарату. А це разом з волонтерами — понад 300 чоловік.

Про це інформують у Ковельській міській раді. 

Наступного тижня відпочиватимуть ті, хто має порушення зору, а далі — чоловіки і жінки із проблемами слуху.

На урочистому відкритті побували міський голова Ігор Чайка, начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен, голова районної ради В'ячеслав Шворак.

- Дякую усім, хто організував цей табір, хто вкладає у цю справу серце і душу. Спасибі за те, що ви підтримуєте людей з інвалідністю, багато допомагаєте Збройним Силам України, піклуєтесь про внутрішньо переміщених українців. Єдність – це те, що нам усім дуже необхідно сьогодні, - наголосив міський голова.

Ігор Чайка вручив Грамоти тим, хто доклав багато зусиль для функціонування осередку добра та взаємопідтримки.

За 17 років існування табору тут відпочили, відновили фізичні сили, отримали духовну наснагу сотні людей з особливими потребами різного віку.

До християнського табору приїжджають жителі з обмеженими фізичними можливостями майже з усіх регіонів України, адже тут створені належні умови для перебування, фізичної реабілітації, панує атмосфера добра, любові та взаємодопомоги, міжконфесійної толерантності.

Під час війни люди з інвалідністю особливо гостро потребують оздоровлення, турботи і духовної підтримки. Враховуючи численні звернення від представників даної категорії громадян, їхніх родин оздоровчий табір працює і цього тривожного для країни літа.

З кожним роком табір набуває більшої популярності. Фундатори «Єдності» у важкі часи для нашої країни не відмовились від своєї ідеї допомагати співвітчизникам, які потребують особливої уваги.

Для людей з інвалідністю, які часто мешкають у багатоповерхівках, дуже важливо мати можливість виїхати на природу, спілкуватись, проводити гуртом дозвілля. Це для них життєво необхідно. Вони цілий рік чекають таких зустрічей. «Єдність» - це улюблене для багатьох місце відпочинку, тут знаходять душевну розраду, спокій, нових друзів.

Цьогоріч у таборі відбулось дуже багато позитивних змін завдяки зусиллям багатьох благодійників та підтримці закордонних релігійних громад. Тут встановили нові літні будиночки, здійснили благоустрій. Все вийшло дуже гарно, стильно, затишно і комфортно.

До організації відпочинку долучились чимало релігійних громад різних конфесій, і протестантських, і православних. Завдяки спільним зусиллям численних благодійників, волонтерів, кухарів, медиків, доглядальників, працівників господарського блоку нинішній оздоровчий заїзд вдалось провести успішно.

Про дозвілля, здоров’я, харчування людей з інвалідністю дбатиме велика команда волонтерів.

«Єдність» - це місце зустрічі добрих сердець, світлих людей, які знаходять додаткові години в добі, щоб допомагати, давати надію, підтримувати віру у те, що життя - це великий дар, який варто цінувати і берегти кожну його хвилину.

А ще у таборі упродовж кожної зміни звучатимуть слова молитви за наших захисників, Перемогу і мир в Україні.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 

Реклама Google

Telegram Channel