Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Настоятель релігійної громади мп у Володимирі відмовився підписати акт передачі майна

Архімандрит Сава відмовився коментувати ситуацію із орендою собору та роботою комісії на території святині.

Фото: suspilne.media.

Настоятель релігійної громади мп у Володимирі відмовився підписати акт передачі майна

1 липня 2024 року у релігійної громади УПЦ мп у Володимирі на Волині закінчився договір про безплатне користування майновим комплексом Свято-Успенського кафедрального собору

Напередодні у соборі працювала спеціальна комісія, до якої увійшли представники влади та адміністрації державного історико-культурного заповідника. Вони обстежили майно і склали акт приймання культових споруд від релігійної громади УПЦ мп.

Про це Суспільному розповів директор обласного департаменту культури, молоді та спорту Олександр Хвіщук.

«Акт приймання передачі настоятель релігійної громади підписувати відмовився. У зв'язку із цим наразі напрацьовуються варіанти повернення пам'ятки архітектури національного значення до держави, адже на сьогодні у релігійної громади підстави користуватися пам'яткою відсутні», — сказав посадовець.

За коментарем журналісти звернулися до єпархії УПЦ у Володимирі. Архімандрит Сава відмовився коментувати ситуацію із орендою собору та роботою комісії на території святині і кинув слухавку.

Нагадаємо: Свято-Успенський кафедральний собор у Володимирі – об'єкт культурної спадщини національного значення і є державною власністю. Майновий комплекс пам'ятки охоплює Свято-Успенський собор (мур) 1156 року, будинок із дзвіницею (мур) 1494 року і мури з брамами 17 століття.

11 квітня 2023 року депутати Волиньради проголосували за заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області і рекомендували обласній адміністрації розірвати договори оренди з УПЦ мп. 21 квітня аналогічне рішення також ухвалили депутати Володимирської міської ради.

В березні 2024 під час позачергового засідання сесії стало відомо, що для Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ МП у місті Володимирі не планують продовжувати договір про безплатне користування майновим комплексом на вулиці Соборній, 25 та Соборній, 27.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Горохівщині чоловік вчинив наругу над могилами.

Реклама Google
 

Telegram Channel