Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Спалахнув неначе факел: волинський захисник відновлюється після важкої травми на фронті

У Богдана є дві найзаповітніші мрії: створити власну сім’ю та жити у вільній від окупантів Україні.

Фото: Фейсбук.

Спалахнув неначе факел: волинський захисник відновлюється після важкої травми на фронті

До Центру UNBROKEN бійця доправили у надважкому стані – з опіками майже 50% тіла.

Він спалахнув неначе факел під час відходу із займаної позиції. Бо намагався знищити за допомогою бензину те, що не мало потрапити до ворожих рук. 

Про це розповіли на фейсбук-сторінці НЕЗЛАМНІ - Національний реабілітаційний центр. 

30-річний Богдан Олійник із міста Рожище, що на Волині, приєднався до ЗСУ влітку 2022-го. Був оператором дронів в 72-й окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців.

Майже два роки служби Богдана припали на оборону Донеччини. Там – наприкінці травня – він і отримав опіки. Це сталося неподалік Вугледару. Його підрозділу наказали відійти із займаної позиції та знищити бліндаж разом з усіма речами, які можуть зіграти на руку окупантам. Це мав зробити Богдан. Коли біг по траншеї виконувати наказ, ворог саме поцілив у пальне. Мить і все довкола спалахнуло – разом із Богданом.

«Я просто горів у траншеї і повз назовні, де мене дістали два моїх товариша. Витягнули прямо з вогню, допомогли покинути позицію і викликали евакуацію», –

розповідає боєць. На 6-й день, після одного стабпункту і двох прифронтових шпиталів, Богдана доправили до Львова – у Центр UNBROKEN.

Пацієнт прибув у важкому стані з ознаками інфекції. Опіки майже половини тіла і здебільшого глибокі. Вогонь уразив обидві нижні кінцівки, сідниці, кисті, ліве передпліччя та обличчя. Щодва дні комбустіологи робили Богдану перев’язки з хірургічною обробкою ран. А згодом виконали пересадку власної шкіри пацієнта з тулуба та тих ділянок рук, які залишилися неушкодженими, на всю задню частину тіла - з найбільш глибокими опіками.

Хірурги відзначають, що шкіра приживається добре, а загроза життю вже минула. Сприяє загоєнню ран і перебування пацієнта на спеціальному протиопіковому ліжку.

Паралельно з Богданом працюють наші фізичні терапевти. Навіть тоді, коли через надто сильний біль пацієнт не може займатися. У такому разі заняття відбуваються пасивно – у стані медикаментозного сну. Невдовзі для подальшого лікування Богдана мають відправити за кордон – до Німеччини. Його відновлення буде ще довгим.

Поки пацієнт перебуває в нашому Центрі, то радо поділився з нами своїми двома найзаповітнішими мріями: створити власну сім’ю та жити у вільній від окупантів Україні.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Військовий-сирота, який лікується у Луцьку, мріє відкрити реабілітаційний центр для бійців.

Реклама Google

Telegram Channel