Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
росія планує таємно поховати вбитих українських підлітків

Хлопців вбили 24 червня минулого року в Бердянську. Відтоді рідним не віддають їхні тіла.

Фото: Медійна ініціатива.

росія планує таємно поховати вбитих українських підлітків

З убитих російськими силовиками Тіграна Оганнісяна і Микиту Ханганова, окупаційна влада робить «терористів»

Через рік їх терміново вирішили поховати у безіменній могилі. Зробити це збираються цілком таємно, не повідомивши рідних ані про час поховання, ані про місце.

Про це пише Медійна ініціатива

Хлопців вбили 24 червня минулого року в Бердянську. Відтоді рідним не віддають їхні тіла. За цей час російські слідчі кілька разів заявляли рідним, що дозволять забрати і поховати підлітків. Однак під різними приводами окупаційна влада щоразу відмовляла у передачі тіл.

Нагадаємо, що Оганнісяна, Ханганова і їхні сім’ї переслідують з вересня 2022 року. Тоді Тіграна викрадали з дому, впродовж п’яти днів катували та знущалися над ним. Хлопця відпустили лише після розголосу про зникнення дитини. Сім’я намагалася вивезти Тіграна з окупації, однак росіяни заарештували хлопця та батьків і повернули їх в окупований Бердянськ. 

Упродовж пів року діти перебували під жорстким пресингом окупантів. Їх допитували, змушували брати участь у «слідчих експериментах». 

В останні кілька тижнів перед позасудовою стратою тиск посилився. Слідчі оголосили обвинувачення підліткам у підготовці диверсії та запланували передачу справи до суду. 

У день вбивства до Микити приїхав слідчий, з яким вони мали довгу розмову. Надвечір хлопці пішли гуляти і їх вбили — як стверджує окупаційна влада Бердянська, через напад на «поліцейських».

Відповідальність за це покладаємо на окупаційну владу Бердянська, підрозділ росгвардії, який на момент вбивства перебував у Бердянську, керівництво Слідчого комітету РФ, вище військово-політичне керівництво росії, для якого терор і знущання над цивільним населенням є основою державної політики та окупаційних практик.

Напередодні вбивства Європейський парламент у своїй резолюції звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста та Місії ООН з прав людини із закликом втрутитися у ситуацію та сприяти виїзду підлітків на підконтрольну уряду України територію. Жодної реакції на цей заклик не відбулося.

Медійна ініціатива закликає президента України Володимира Зеленського, Уповноваженого Верховної Ради України Дмитра Лубінця, Міжнародний комітет Червоного Хреста, ООН, Парламентську Асамблею ОБСЄ та все світове співтовариство терміново втрутитися у ситуацію та вжити всіх можливих заходів, аби завадити ганебному похованню українських дітей, повернути рідним або українській стороні тіла для поховання та ефективно розслідувати цей воєнний злочин.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Лісові землі на Волині вартістю 11 мільйонів гривень повернуті у власність держави

Реклама Google

Telegram Channel