Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
На Волині колишня чиновниця податкової не задекларувала майно на 3 мільйони

Їй повідомлено про підозру в умисному внесені до декларації завідомо недостовірних відомостей.

Фото ілюстративне / facebook.com.

На Волині колишня чиновниця податкової не задекларувала майно на 3 мільйони

За матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомлено про підозру колишній заступниці начальника одного з управлінь Державної податкової служби у Волинській області

Вона умисно внесла недостовірні дані до щорічної декларації за 2022 рік.

Про це повідомляє НАЗК.

Зокрема, в її декларації не були вказані дані про нерухомість, якою користується вона та її родина. 5-ти кімнатна квартира та гараж в передмісті Луцька були записані на брата чоловіка, проте фактично в помешканні живе вона з родиною. Після того, як НАЗК виявило ці невідповідності, вона врешті переоформила житло на себе.

Також експодатковиця, яка наразі займається адвокатською діяльністю, не відобразила в декларації вартість трьох своїх автомобілів.

Загалом вона намагалась приховати майно на загальну суму 3 млн грн. Їй повідомлено про підозру в умисному внесені до декларації завідомо недостовірних відомостей (ч. 1 ст. 366-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Процесуальне керівництво здійснює Волинська обласна прокуратура.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Лісові землі на Волині вартістю 11 мільйонів гривень повернуті у власність держави.

Реклама Google

Telegram Channel