Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
У нацпарку на Волині закільцювали пташенят рідкісного лелеки чорного (Фото)

За результатами цьогорічного моніторингу виявлено 12 місць гніздування лелеки чорного.

Фото: Фейсбук.

У нацпарку на Волині закільцювали пташенят рідкісного лелеки чорного (Фото)

Лелека чорний занесений до Червоної книги України та охороняється Конвенцією з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори, Боннською та Бернською конвенціями

Відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 11.03.2019 року № 102 «Про затвердження Плану дій щодо збереження лелеки чорного (Ciconia nigra L.) в Україні» спеціалісти Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» налагодили систематичну роботу з виявлення та обліку місць гніздування лелеки чорного, обліку чисельності популяції в межах Парку і на прилеглих територіях.

Про це інформують у Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща».

За результатами цьогорічного моніторингу виявлено 12 місць гніздування лелеки чорного.

У рамках проєкту «Ciconia-Ukraina» та за підтримки Фонду «Ciconia» (Князівство Ліхтейштейн) в. о. директора Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» Близнюк Т. О. та спеціалісти Парку спільно з науковцем Державного природознавчого музею НАН України (Львів) та Західноукраїнського орнітологічного товариства (ЗУОТ) Бокотеєм А. А. і двома студентами біологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка здійснили кільцювання пташенят лелеки чорного. В результаті було закільцьовано 5 (п’ять) лелеченят на 3 (трьох) гніздах.

Загалом за період з 2019 по 2024 рік працівниками Парку спільно з науковцями Державного природознавчого музею НАН України (Львів) та Західноукраїнського орнітологічного товариства (ЗУОТ) було проведено кільцювання 34 (тридцяти чотирьох) лелеченят лелеки чорного.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Поширення білого американського метелика в Ковелі стало серйозною проблемою.

Реклама Google

Telegram Channel