Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Німецька «зірка» Марлен Маас приїхала на кладовище військових у Львові і заспівала там

Марлен Маас на могилі Ірини Цибух.

Фото Обозреватель.

Німецька «зірка» Марлен Маас приїхала на кладовище військових у Львові і заспівала там

Артистка прибула в Україну, щоб вшанувати памʼять парамедикині медичного добровольчого батальону «Госпітальєри» Ірини «Чеки» Цибух, яка загинула на Харківському напрямку

 Німкеня була вражена її листом, тому вирішила заспівати на могилі героїні в вишиванці. У «Чеки» була пристрасть до музики. Навіть на її похороні українці заспівали 10 пісень.

Марлен Маас у Львові чуттєво виконала «Ой у лузі червона калина» десятьма мовами, якими раніше переклала пісню для популяризації української культури в світі. Колись ця композиція надихнула громадянку Німеччини вивчити нову мову. «Було повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Це показували нам по всіх медіа. Я випадково почула пісню «Ой у лузі червона калина». Я не розуміла текст цієї пісні, але вона надзвичайно мене вразила. Я зробила переклад, зрозуміла текст цієї пісні, зміст, і що мені потрібно вивчати мову цього народу, тому що це сильний і незламний народ», – розповіла музикантка. Артистка раніше передавала допомогу українцям та волонтерила в Німеччині, долучаючись до підтримки поранених героїв. Однак приїхати до Львова вона наважилася лише прочитавши лист «Чеки». «Видно масштаб цієї війни ось тут, на цьому місці. Це люди, які боролися за свободу, за справедливість, за демократичність не лише своєї країни, а і нас. Мені дуже боляче дивитися, спостерігати за цими всіма могилами», – сказала співачка на місці, де спочивають герої. Крім «Ой у лузі», артистка також виконала гімн України та україномовну версію культової пісні «Hallelujah». «Росія своїми безчинствами — вбивствами, ґвалтуваннями мирного населення, руйнуваннями хоче залякати інших, але ми повинні об’єднуватися навколо світла, щоб світло подолало темряву, - заявила співачка. - Ми несемо світло в суспільство і хочемо підтримати людей, які, можливо, досі ще чогось бояться. Моя місія тут — допомогти вам бути тим промінчиком світла, якого, можливо, в чиємусь житті не вистачає. Я дуже рада бути тут і я дякую вам. Я чую багато слів вдячності від українців, але насправді потрібно дякувати постійно вам, тому що ви захищаєте нас, європейців, від того зла, яке суне з росії на Європу».

Telegram Channel