Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
«Самі ліплять Зеленському імідж суміші Януковича  з Брєжнєвим»

«Усі хочуть завершити війну за добу, краще – за годину. Але ми маємо те, що ми маємо…».

Фото із сайту ukr.net.

«Самі ліплять Зеленському імідж суміші Януковича з Брєжнєвим»

Найяскравіші за тиждень думки та цитати

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про єдність:

«Намагання деяких людей нацькувати військових на цивільних, солодко лоскоче їхнє его, але сильно шкодить спроможності захищатися від окупантів. Війну виграє не армія, а весь народ. Чим більше ліній розколу в суспільстві на багатих і бідних, військових і цивільних, тих, що залишилися і виїхали, та інше, тим слабшою стає Україна».


Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, прокоментував заяву Дональда Трампа, що він миттєво закінчить війну в нашій країні, якщо переможе на президентських виборах:

«Я не знаю, як можна закінчити війну за добу, але я і не Трамп. Якщо в нього є така модель, ну скажіть, хто буде проти? Усі хочуть завершити війну за добу, краще – за годину. Але ми маємо те, що ми маємо… Якщо ідея Трампа – віддати наші території – це погана ідея. Це не приведе до миру в Україні й між Україною і росією».


Володимир СОБІПАН,  військовий першого десантно-штурмового батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади, про «заморозку» війни:

«У 2014–2015 роках ми думали, що зараз усе відіб’єм назад – і все. Тоді ніхто не думав, що воно ось так «заморозиться». Чого, мабуть, зараз і бояться, щоб так не заморозилось, як тоді, в 2014 році. А потім раз – і через вісім років вони до нас «приїхали». Так само, мабуть, і зараз наша держава, Президент, Верховний Головнокомандувач – всі розуміють це і бояться так само заморозити. Тому що три, п’ять, десять років – скільки? Ми перекладемо це на спини наших дітей. Не потрібно заморожувати цю війну».


Федір ВЕНІСЛАВСЬКИЙ, народний депутат України, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, про те, чи будуть електронні повістки:

«І позиція Міністерства оборони, яка була озвучена, і позиція Комітету, і позиція Офісу Президента, Верховного Головнокомандувача на цей момент: електронних повісток бути не може. Тим більше, їх не може бути без внесення змін до відповідного Закону».


Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, народний депутат від «Європейської Солідарності», про Молитовний сніданок у столиці України:

«У Києві вперше під патронатом Президента відбувся Молитовний сніданок, пишуть медіа. На сніданок, ідея якого була у США в діалозі влади та опозиції, не запросили жодного представника опозиційної партії «ЄС». Перетворили світлу мету поєднання цінностей, віри у Бога і політику на пострадянський помпезний фарс. Єдиною ціннісною акцією була присутність звільнених полонених.

У своїй першій промові після обрання у Верховній Раді Володимир Зеленський сказав, що «президент – це не ікона і не ідол», як зараз памʼятаю. Але запопадливі лакеї, пишучи «під патронатом Президента» на молитовному сніданку, якраз і насаджують ідолопоклонство замість віри у Господа. Самі ліплять Зеленському імідж суміші Януковича з Брєжнєвим».


Марк РЮТТЕ, у своєму останньому на посаді прем’єр-міністра Нідерландів зверненні до народу закликав країну підтримувати Україну (з жовтня Рютте очолить НАТО. – Ред.):

«Надзвичайно важливо, щоб країна була включена в Євросоюз і НАТО. Разом ми – сильніші. Особливо зараз, коли війна відбувається за кілька годин польоту від нашої країни. Ця думка повинна мотивувати нас продовжувати підтримувати Україну. Для миру там і безпеки тут».


Інна СОВСУН, народний депутат від фракції «Голос», про черговий скандал із одіозним нардепом від «Слуги Народу», якого підозрюють в катуванні та незаконному позбавленні волі колишнього військового у Дніпрі:

«Уявіть світ, де люди не голосують за таких як Тищенко. Просто принципово. Адже, нагадаю, народним депутатом його обрали – кияни в Святошинському районі. Хоча це й було незаконно, тоді Тищенко взяв участь у лінійках у двох столичних школах та зайшов до третьої, щоб «ревізувати процес оновлення їдальні». Зараз це звучить сміховинно, але ж хтось пустив Тищенка в ті школи. Ні дирекція, ні вчителі, ні батьки не були проти? Якщо він колись балотуватиметься ще раз, його знов підтримають?».

Читайте також: Зеленський про вплив Єрмака: «Він робить те, що говорю йому я».


Віктор ТРЕГУБОВ, журналіст, воїн ЗСУ, про потребу армійської муштри, коли до дисципліни привчають «методом заправляння ліжка по кантику»:

«…Це вже не в пріоритеті. Бо потрібний не стільки стрій слухняних «бовванчиків», які панічно бояться командира, скільки група кваліфікованих та відповідальних бійців.

Звісно, срачу ніде не місце, армія – не виняток. Але ми вже не голимо голови, щоб у солдатиків вошей не було, не мотаємо портянки, і не ходимо пруським стройовим кроком, окрім як на парадах. Бо вже не треба. Так от, підбивати ліжка по кантику вже теж не треба. А ще не треба оглядатися на інших (інші армії. – Ред.) там, де нас уже саме життя змусило розуміти глибше за них. Слід визнати, що в нас – війна, якої світ не бачив уже зо три покоління, тому власний досвід часто важливіший за чужі традиції. Так буває».


Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ України, про те, що для України буде Перемогою:

«Як ми знаємо з власної нещодавньої історії, а також з історії інших регіонів, мир без справедливості веде до нової війни. Тому мета – не просто закінчити війну, а створити реальність, у якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою». 

Реклама Google

Telegram Channel