Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Що відомо про чоловіка, який кинув гранату у Луцьку (Відео)

Волинь-нова

Що відомо про чоловіка, який кинув гранату у Луцьку (Відео)

Днями в центрі Луцька 23-річний військовослужбовець підірвав гранату

Вона виявилася не бойовою, а піротехнічною, кажуть правоохоронці. Молодику, якого затримали після інциденту на вулиці Кривий Вал, обрали запобіжний захід.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс» пишуть Волинські новини. 

У залі суду хлопець розповів, що воював кулеметником на Покровському напрямку. Його брат уже рік в полоні. Сам юнак приїхав до Луцька на лікування, мав поранення і контузію. А от піротехнічну гранату, мовляв, кинув по приколу в кущі.

Хлопець родом із Хмельницької області. Йому оголосили підозру в хуліганстві. Поки триватиме розслідування, правоохоронці просили домашній арешт, адже є докази його вини.

«У нас є покази свідків, потерпілого, огляд місця події, а також інші докази, які підтверджують вину. Сторона обвинувачення звернулася з клопотанням про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту в темну пору доби, бо існують ризики. Підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, адже є мешканцем іншої області. Він може незаконно впливати на свідків та потерпілих», – закцентувала слідча Владислава Грицюк.

Навіть кросівки хлопця вилучили у якості доказу. Його адвокат зачитав цитати із підозри. Каже, що злого умислу в молодика не було.

«Звісно, він не возвеличувався. Він просто спілкувався, його дещо не влаштувало в тому спілкуванні. Він мав гранату, але вона не бойова. Просто кинув її жартома і все», – запевняв адвокат Олександр Повх.

Утім прокурор зауважив: це вже кримінальне правопорушення, що належить до категорії тяжких злочинів. Мовляв, імітаційна граната в молодика була заздалегідь заготовлена, про що йдеться в інкримінованій підозрі. І хоча хлопець сказав, що кинув її нібито задля розваги, але за таку витівку загрожує від трьох до семи років ув’язнення.

Адвокат пригадав: нещодавно в Луцьку вже вибухнула подібна граната у відділенні пошти. З його слів, правоохоронні органи жодним чином не відреагували на той випадок.

«Натомість на цього чоловіка накинулися п’ять автомобілів поліції, Служба безпеки. Повалили його на землю, ніби небезпечного злочинця. Людям, які захищають Батьківщину, треба дякувати, а не пресувати в СІЗО», – додав Олександр Повх.

Суддя обрав для юнака домашній арешт – із 22-ї години вечора до сьомої ранку. Його звільнили з-під варти й повернули одяг. Тим часом триває слідство.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У центрі Луцька підірвали гранатуУ Луцьку встановили чоловіка, який на вулиці підірвав імітаційну гранату.

Реклама Google

Telegram Channel