Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
«Доля Байдена вирішиться через 4–5 днів»

«Я балотуюся». 81-річний Джjзеф Байден запевняє, що в нього ще є порох у порохівницях.

Фото із сайту reuters.com.

«Доля Байдена вирішиться через 4–5 днів»

Головний донор Демократичної партії та голова Signum Global Advisors Чарльз Маєрс вважає, що дуже скоро стане зрозуміло, чи братиме Джо Байден участь у виборах президента США

Чарльз Майєрс в інтерв’ю Bloomberg Surveillanceконстатував, що виборчі перегони докорінно змінилися в ніч на четвер, коли Байден погано показав себе на дебатах з Дональдом Трампом.

«Я думаю, що ми дізнаємося протягом наступних чотирьох–п’яти днів, чи залишається президент у цих перегонах. Я не думаю, що у нього є три тижні, щоб прийняти рішення», – поділився він.

Майерс очікує, що більше обраних політиків-демократів публічно закличуть Байдена вийти з перегонів і дозволити комусь іншому балотуватися в президенти цієї осені, інформує «Європейська правда».

Найбільші побоювання, за його словами, надходять від обраних демократів, які займають вразливі місця як у Палаті представників, так і в Сенаті. На них чекають жорсткі вибори і ризик того, що кандидатура Байдена знизить явку виборців.

«Я чую найбільший тиск і набагато більше паніки (серед політиків), ніж серед донорів», – сказав Майерс.

Реклама Google

За даними агентства Bloomberg, десятки демократів у Палаті представників США розглядають можливість підписати лист з вимогою до президента Джо Байдена зняти кандидатуру з виборчих перегонів.

Видання The New York Times повідомило про те, що президент розглядає можливість відмовитися від участі в перегонах всього за чотири місяці до виборів. Білий дім це заперечив.

За словами неназваного соратника Джо Байдена, президент розуміє, що його наступні кілька виступів напередодні святкових вихідних повинні пройти добре і можуть визначити подальшу участь у перегонах.

Тим часом Джо Байден відповів на дзвінок стурбованим членам своєї передвиборчої команди і сказав їм, що нікуди не збирається йти.

«Я балотуюся», – сказав Байден, додавши, що він залишається лідером Демократичної партії і його ніхто не витісняє з перегонів проти республіканця Дональда Трампа.

Читайте також: Порошенко у Львові пояснив, чому для членства України в ЄС потрібна децентралізація.

Telegram Channel