Курси НБУ $ 40.55 € 43.78
Черкащанку засудили на довічне ув'язнення за державну зраду

На вирок суду засуджена очікувала під вартою.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

Черкащанку засудили на довічне ув'язнення за державну зраду

Упродовж лютого 2023 року жінка здійснювала підривну діяльність проти України на користь держави-агресора

Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винною та засудив до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна місцеву жительку за скоєння особливо тяжкого злочину. Проти основ національної безпеки, державної зради вчиненої в умовах воєнного стану, виправдовування російської агресії проти України, вчинені повторно (ч. 2 ст. 111, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура

Жінка виконувала завдання представників російської спецслужби. Передавала фсб інформацію і точні координати військових об’єктів у місті та області.

Також засуджена у соціальних мережах активно виправдовувала вторгнення рф в Україну та захоплювалася військовослужбовцями держави-агресора.

У квітні 2023 року черкащанку затримали.

Під час слідчих дій виявили відео «групи Вагнера» із вбитими військовослужбовцями ЗСУ, чорнові записи на підтвердження співпраці зі спецслужбою рф, списки пропагандистських YouTube-каналів та ще низку доказів протиправної діяльності.

Ці злочини жінка вчинила у період іспитового строку. У 2022 році вона була засуджена за заперечення збройної агресії рф та глорифікацію її учасників, а також колабораційну діяльність.

На вирок суду засуджена очікувала під вартою. Він ще не набрав законної сили, оскільки триває передбачений законом строк на його апеляційне оскарження сторонами кримінального провадження.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Ковельчанка Ольга Усата – дворазова чемпіонка України з боча

Реклама Google

Telegram Channel