Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Мер Луцька Ігор Поліщук розповів про роботу над будівництвом сміттєпереробного заводу

Зараз готується  техніко - економічне обґрунтування.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Мер Луцька Ігор Поліщук розповів про роботу над будівництвом сміттєпереробного заводу

4 липня на позачерговому засіданні виконавчого комітету члени виконкому розглянули питання «Про виконання робіт у 2024 році за робочим проєктом «Реконструкція старої частини полігону для збору твердих побутових відходів в с. Брище (з рекультивацією земляного покрову) Луцького району Волинської області»

Як повідомив Володимир Марцинюк, директор спеціального комунального автотранспортного підприємства «Луцькспецкомунтранс», загальна вартість робіт на реконструкцію старої частини полігону для збору твердих побутових відходів в селі Брище становить 600 млн грн.

Про це інформують у Луцькій міській раді. 

«З метою раціонального використання бюджетних коштів, які на сьогодні є обмеженими, цього року виділено лише 10 млн грн. Тому ми розділяємо роботи на кілька етапів. Щонайперше — це відведення дощових вод по периметру. Там де є необхідність будемо здійснювати ґрунтові роботи. Йдеться про північно-східну частину полігону. Тендер вже проведено, є переможець, договір підписано,»- зазначив директор підприємства.

Згідно з рішенням цього року на полігоні у селі Брище будуть виконані роботи з формування профілю і технічного покриття ґрунтами (захисний технологічний екран) в північно-східній частині існуючої ділянки полігону (карта 2), а також з влаштування водовідвідної канави № 2 і вихідного оголовка, що проходить через ділянку поводження з фільтратом.

А щодо будівництва сміттєпереробного заводу, то луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що сміттєпереробний завод у громаді має майбутнє.

«Уже підписаний договір з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку. Зараз готується  техніко - економічне обґрунтування. Маємо великі шанси на отримання грошей, в тому числі ми розраховуємо і на отримання грантів: це і кошти пільгового кредиту, і грантові кошти. Зараз ведемо активну роботу щодо будівництва цього заводу. Володимир Віталійович їздив у Варшаву, де підписував попередній кредитний договір з ЄБРР, спілкувався з нашими партнерами, робота ведеться. Під час конференції в Берліні щодо відновлення України, я теж спілкувався з партнерами Європейського Банку Реконструкції та Розвитку,»-

наголосив Ігор Поліщук.

Варто також зазначити, що цього тижня уже виділено перший грант для технічного консультанта для написання техніко-економічного обґрунтування щодо будівництва сміттєпереробного заводу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Сортування сміття, благодійність, та екскурсії: як працює центр управління відходами у Луцьку.

Реклама Google

Telegram Channel