Курси НБУ $ 40.55 € 43.78
Своє життя присвятив мистецтву для найменших глядачів: у Луцьку поважний ювілей відзначив заслужений артист України

На адресу Петра Савоша цього дня лунало ще безліч слів вітань, захоплення та вдячності від колег, друзів та сім’ї.

Фото: Фейсбук.

Своє життя присвятив мистецтву для найменших глядачів: у Луцьку поважний ювілей відзначив заслужений артист України

Відомому актору Волинського академічного обласного театру ляльок Петру Савошу – 70

В обласному театрі ляльок Петро Савош працює уже 45 років поспіль. Тривалий час він також виконував обов’язки помічника режисера й адміністратора, а сьогодні суміщає акторську діяльність з посадою керівника трупи театру.

Про це розповідають на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради. 

За час роботи він зіграв більше 70 ролей, серед яких найбільш відомі - Дядько Лев з «Лісової пісні», Воєвода – «По щучому велінню», Пірат – «Господар нашого двору», Вовк - «Золоте курча», Казкар – «Мандрівний лялькар», Пань – «На Івана Купала», Ірод - «Український вертеп» та багато інших. Своєю майстерністю та любов’ю до театрального мистецтва він охоче ділиться з молодими акторами театру. Так, за ініціативи Петра Савоша при народному аматорському театрі «Кураж», який він очолює, було створено і дитячу театральну студію «Паросток».

Привітати ювіляра з особистим святом прийшли заступник голови Волиньради Григорій Пустовіт, директор департаменту культури, молоді та спорту ОВА Олександр Хвіщук, колеги, друзі та родина.

Григорій Пустовіт подякував ювіляру, що усе своє життя він присвятив мистецтву для найменших і найвибагливіших глядачів. «Це велика справа, коли є що згадати, є що поставити у приклад, розповісти про свої досягнення і здобутки. Ювіляр відкрив для себе особливий світ - світ дитячої щирості, безпосередності, захоплення. Це, напевно, найважче – дати дитині можливість відчути свято, поринути у казку і самому стати її частиною. І вам, і усьому творчому колективу театру ляльок це прекрасно вдається. Покоління волинської малечі завдячують вашому таланту і я щиро дякую вам за те, що продовжуєте дарувати радість і захоплення нашим дітям та їх батькам», - підкреслив він.

Григорій Пустовіт також не оминув увагою ще однієї важливої віхи у творчому доробку ювіляра, який минулоріч на сцені Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Тараса Шевченка зіграв головну роль у виставі «Століття Якова» за однойменним романом волинського письменника Володимира Лиса. «В нас на Волині започатковується добра традиція виконання культової ролі твору, який написаний волинянином про Волинь – Якова. «Століття Якова»- це твір, який став знаковим для усіх нас. На мою думку – це найвище досягнення артиста-волинянина, найкраща оцінка, довіра і визнання, яке може бути у волинському театральному середовищі», - підкреслив він.

За багаторічну працю, високу професійну майстерність, відданість справі, значні творчі здобутки, особистий внесок у виховання підростаючого покоління, Григорій Пустовіт також нагородив ювіляра Почесною грамотою обласної ради.

На адресу Петра Савоша цього дня лунало ще безліч слів вітань, захоплення та вдячності від колег, друзів та сім’ї. Урочистий захід супроводжувався теплими і яскравими спогадами про його життєвий і творчий шлях та музичними композиціями.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Студентки луцького вишу стали призерками міжнародного дизайнерського конкурсу.

Реклама Google

Telegram Channel