Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
На Волині двох сестер звинуватили у вбивстві немовляти

Матір дитини свою вину заперечила і стверджувала у суді, що наміру вбивати не мала.

Фото: ілюстративне/фейсбук.

На Волині двох сестер звинуватили у вбивстві немовляти

Інцидент трапився 29 липня 2019 року в місті Устилуг Володимирського району

Обвинувачена Вікторія Савчук народила у туалеті здорову дитину вагою понад 4140 грам. Після цього жінка умисно не перев’язала дочці пуповину та вдарила її по голові, чим спричинила перелом лівої тім’яної кістки і крововилив у мозок. Через декілька хвилин сестра Вікторії, Іванна, зайшла у приміщення, де виявила немовля без свідомості. Вважаючи, що новонароджена племінниця мертва, вона поклала тіло в килимок та поліетиленовий пакет, після чого закопала на сусідній земельній ділянці.

Про це пише News&Blog.

Матір дитини свою вину заперечила і стверджувала у суді, що наміру вбивати не мала. Факт вагітності приховувала, оскільки не вважала за потрібне розповідати. Зазначила, що 29 липня їй стало зле на роботі, тому вона поїхала додому. За словами жінки, пологів не пам’ятає, знає лише, що опинилась в лікарні вже без немовляти.

Сестра породіллі свою вину також заперечила. Розповіла, що того дня виявила сестру в крові біля туалету, а поруч – дитину, без ознак життя. Вона була переконана, що немовля мертве, тому загорнула його в килимок і закопала.

Згідно з висновками судово-медичної експертизи, смерть дитини настала від удушення. Тобто, після того, як її опустили в землю.

Суддя Сергій Панасюк визнав матір немовляти винною за ч.2 ст.15, ст.117 ККУ (замах на умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини), а її сестру – за ч.1 ст.119 ККУ (вбивство, вчинене через необережність). Двом жінкам призначили по 5 років позбавлення волі. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У лікарні помер юнак, який потрапив під потяг у Луцькому районі

Реклама Google

Telegram Channel