Курси НБУ $ 40.55 € 43.78
З окупації врятували піхотинця, який більше року був у полоні (Відео)

Олександр став 69-ю людиною, яку "Янголи" успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію.

Фото: УП.

З окупації врятували піхотинця, який більше року був у полоні (Відео)

Загін спеціальної розвідки ВМС ЗСУ «Янголи» провів багатоетапну спецоперацію й евакуював з тимчасово окупованої території України морського піхотинця, який понад півтора роки провів в російському полоні

Для визволення морпіха було залучено дуже багато сил. Повідомляється, що командувач ВМС ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа особисто контролював проведення операції на всіх її етапах. В результаті складної та багатоетапної операції «Янголам» вдалося провести успішну евакуацію та повернути 29-річного морського піхотинця. З міркувань безпеки, деталі операції не розкриваються.

Про це пише УП.

Морпіх, виконуючи завдання, потрапив до російського полону, де провів близько півтора роки. За цей час він неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань над українськими полоненими.

З перших днів, як Олександр потрапив до полону, військовослужбовці Загону спеціальної розвідки Військово-Морських Сил ЗСУ «Янголи» шукали варіанти, як повернути морпіха назад. А ще всіляко підтримували його матір Ольгу, яка працює вчителькою української мови.

Морпіх став 69-ю людиною, яку «Янголи» успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію. Проте, крім безпосередньо евакуації з підконтрольних російським окупантам територій, загін виконує доволі широкий спектр завдань.

Командування ВМС також висловило велику подяку міністру закордонних справ Дмитру Кулебі за сприяння в проведенні даної операції.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel