Курси НБУ $ 40.55 € 43.78
Порошенко на Харківщині: фортифікації залишаються пріоритетом

Найкрутіший на сьогодні новий екскаватор українського виробництва отримує 45-а артилерійська бригада.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко на Харківщині: фортифікації залишаються пріоритетом

Петро Порошенко під час поїздки на Харківщину передав партію техніки артилерійським бригадам, десантникам та військовим інженерам. П’ятий Президент зазначив – будівництво фортифікацій залишається у пріоритеті, тому він продовжує постачати у бригади екскаватори і вантажівки

«Харківський напрямок – один з найгарячіших. Ми зустрічаємося тут із нашими добрими друзями. Фортифікації залишаються у пріоритеті. Найкрутіший на сьогодні новий екскаватор українського виробництва отримує 45-а артилерійська бригада. Артилеристам необхідні екскаватори, щоб забезпечувати капоніри, зберігати гармати і снаряди», – пояснює Порошенко.

«Артилеристи 47-ї бригади отримали потужний тягач FODEN. Розвантаження двадцятифутового контейнера із 155-ми боєприпасами триває півтори хвилини», – говорить Порошенко.

 

 «Такої машини в нас раніше не було, я її вперше побачив. Цю машину можна використовувати або під перевозку контейнерів, або під евакуацію техніки», – розповів представник бригади. Порошенко додає: перший досвід відпрацювали з САУ «Cesar», для цього розробили і виготовили спеціальну лебідку.

 

 Також військовим привезли 5 прально-душових комплексів. «Їхніми основними перевагами залишаються мобільність та автономність. А це означає, що бійці будуть забезпечені нормальним душем та чистими речами, хоч би де вони перебували у бойовому розпорядженні», – пояснює Порошенко. Кількість таких облаштованих побутових вагончиків, які Фонд Порошенка з волонтерами ГО «Справа громад» постачають у війська, наближається до двох сотень. «Це означає, що вже більше 150 тисяч військовослужбовців щотижнево мають можливість прийняти душ, попрати однострій», – говорить Петро Порошенко.

 

 «Інженери та десантники отримали від нас 5 квадроциклів, а також денні та нічні розвідувальні дрони DJI Mavic 3Т та DJI Mavic PRO FMC. В активних боях «Мавіки» фактично одноразові, тому ми постійно возимо їх хлопцям», – пояснює Порошенко.

 

 «Зібрали від військових новий список потреб та вже повертаємось до Києва, щоб купити необхідне і планувати наступну поїздку», – пише Порошенко.

Раніше стало відомо, що Порошенко купив для потреб фронту 4 тисячі FPV дронів, сотні «Мавіків», десятки квадроциклів та систем купольного РЕБ «Шатро». Частину техніки вже передали бригадам на Харківському напрямку.

Реклама Google

Telegram Channel