Курси НБУ $ 40.55 € 43.78
Найбільш недоношені близнюки з'явилися на світ на 22 тижні

Мало хто вірив, що вони виживуть...

Фото ТСН.

Найбільш недоношені близнюки з'явилися на світ на 22 тижні

Їхня загальна вага після народження була лишеш 750 грамів

Адія та Адріал Надараджі, яким наразі два роки та чотири місяці, продовжують дивувати лікарів. Обидва — здорові, активні малюки, які, за словами їхньої матері Шакіни, домагаються «справді великого прогресу» у розвитку моторики. Про це  пише Книга рекордів Гіннеса.

Близнюки народилися на 126 днів раніше терміну в Торонто, Канада, 4 березня 2022 року, рівно на 22 тижні вагітності. За загальної ваги 750 г вони стали найлегшими під час народження близнюками в історії людства.

 

 Більшість лікарень не реанімують недоношених дітей, народжених до 24-26 тижнів, а в деяких лікарнях – і до 31 тижня. Попередніми рекордсменами були Кілі та Камбрі Еволдт зі США, які з’явилися на світ 24 листопада 2018 року на 125 днів раніше терміну.

Після успішної реанімації Адія та Адріал провели шість місяців під наглядом лікарні, протягом яких вони вони мали крововиливи у мозок, сепсис та проблеми із введенням рідини.  «Ми багато разів бачили, як немовлята мало не вмирали на наших очах», - розповіла Шакіна.

Дівчинка Адія провела 161 день у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, а через тиждень виписали її братика Адріала. Коли минулого року було оголошено про рекорд у їхній перший день народження, близнюки добре росли і досягли всіх показників, що відповідають їхньому скоригованому віку (їхній хронологічний вік – мінус декількість місяців, на які вони народилися раніше). «Щодня ми бачили величезний прогрес у їхньому розвитку. Немовлята змогли подолати всі серйозні медичні проблеми, з якими вони стикнулися», - сказала Шакіна.

Наразі, коли близнюкам виповнилося два роки, вони продовжують спростовувати заяви лікарів, які стверджували, що вони матимуть тяжку інвалідність.  Адріал любить бігати, лазити та розглядати книжки, а Адія добре ходить і любить музику.

 

 «У них справді приємні стосунки одне з одним. Хоча вони часто сваряться через іграшки та книжки, вони найкращі друзі. Ми завжди бачимо, як вони крадькома обіймаються і цілуються», - поділилася мама.

Шакіна та Кевін сподіваються, що рекордне народження близнюків надихне на зміну політики, що дозволяє недоношеним дітям, таким як їхні малюки, отримувати медичну допомогу, пише ТСН.

Telegram Channel