Курси НБУ $ 40.55 € 43.78
Рух ЧЕСНО звинуватив Telegram-канали Банкової в поширенні брехні проти Порошенка

Рух ЧЕСНО заявив, що його інформацією зманіпулювали.

Фото Слово і діло.

Рух ЧЕСНО звинуватив Telegram-канали Банкової в поширенні брехні проти Порошенка

Сьогодні в низці ЗМІ та анонімних Telegram-каналів вийшли типові публікації з фейковою інформацією на основі даних Руху ЧЕСНО

Як зазначають у самій організації, основним меседжем цих повідомлень було те, що «фракція Порошенка в парламенті прогуляла або не голосувала за більшість законів про вступ України до ЄС».

«Це виключно маніпулятивне подання інформації»,наголосили у Русі.

Так, в оригінальній публікації Руху ЧЕСНО «Через терни до зірок: як Верховна Рада адаптує українське законодавство до вимог ЄC» є інфографіка, яка відображає поквартальну динаміку підтримки євроінтеграційних законопроєктів у другому читанні та в цілому, на якій рівень підтримки фракції «»Європейська Солідарність» становить 45%.

Далі в тексті є її опис та пояснення тенденцій: «Підтримка євроінтеграційних законопроєктів під час голосувань у сесійній залі відображається і в даних голосувань серед усіх фракцій та груп, вони мають в середньому 62% голосів «за».

«Водночас варто зауважити, що більший рівень підтримки серед депутатських груп, які утворилися після розпуску забороненої проросійської партії ОПЗЖ, не значить, що вони змінили прапор Митного союзу, який вони раніше активно підтримували, і тепер щиро підтримують інтеграцію України до ЄС. Їхня підтримка цього блоку законопроєктів іде в загальному руслі зміни поведінки голосування після повномасштабного вторгнення, і теперішні рішення у Раді не проходять без системної підтримки депутатських груп із колишньої ОПЗЖ», – повідомили у Русі ЧЕСНО.

Там також нагадали, що раніше «ЧЕСНО» писало, що від початку роботи Верховної Ради IX скликання ці депутати найменше брали участь у голосуваннях та найбільше були відсутні. Однак після повномасштабної агресії росії вони почали голосувати «за», тож кількість голосів «протии» різко пішла на спад і дійшла до мінімуму, водночас значно збільшився відсоток «відсутніх» депутатів під час голосувань.

Натомість позиція «утримуватись» серед депутатів інших опозиційних фракцій та груп під час розгляду євроінтеграційних ініціатив переважно пов’язана із конструктивною критикою та застереженнями.

«Ми ж закликаємо наших читачів активно перевіряти інформацію та звертатися до першоджерел аби не натрапити на маніпуляції», – йдеться у заяві Руху ЧЕСНО.

Реклама Google

Telegram Channel