Курси НБУ $ 40.70 € 44.08
«Його героїзм не знав меж»

Серце британця Пітера було віддане Україні.

Фото із сайту ukrinform.ua.

«Його героїзм не знав меж»

На фронті загинув британський доброволець Пітер Фуше. Коли на початку року США затримували допомогу з боєприпасами, він із допомогою «міцних слів» емоційно звернувся до західних урядів поновити доставку боєприпасів

Волонтер, доброволець та бойовий медик із Британії Пітер Фуше загинув на фронті, захищаючи Україну від окупантів. Про це  повідомили на Facebook-сторінці благодійного фонду Project Konstantin, співзасновником якої є британець. «Непохитна відданість, безмежне співчуття й невпинна прихильність Піта до України та її народу залишили незгладимий слід у незліченній кількості життів, яких він торкнувся. Його героїзм не знав меж. Він брав активну участь у порятунку понад 200 поранених українських солдатів, евакуації цивільного населення з найнебезпечніших прифронтових міст, а також у доставці гуманітарної допомоги жителям цих міст», – зазначили у дописі.

Раніше Пітер жив у Лондоні, де працював поліцейським та теслярем. У березні 2022 року чоловік вирішив приїхати в Україну та долучитися до боротьби проти російських окупантів. «Я люблю тебе і хочу залишитися з тобою, але ти – в безпеці. А діти, які там, – ні. Їм потрібен захист», – сказав тоді Фуше своїй 15-річній дочці.

«Я люблю тебе і хочу залишитися з тобою, але ти – в безпеці. А діти, які там, – ні. Їм потрібен захист», – сказав тоді Фуше своїй 15-річній дочці.

Перший час перебування в Україні Пітер був волонтером, зокрема допомагав створювати польовий шпиталь у Броварах. Згодом британець пройшов декілька медичних тренінгів та долучився до тероборони. Також Фуше заснував благодійний фонд Project Konstantin, який назвали на честь одного з полеглих побратимів британця. Фонд забезпечує швидку евакуацію солдатів після отримання поранень на полі бою.

У січні 2024 року Пітер Фуше офіційно долучився до лав ЗСУ як бойовий медик, а у лютому британець емоційно звернувся до урядів країн Заходу і закликав їх терміново передати Україні обіцяну військову допомогу.

«Заради Господа, що ви, люди, собі думаєте, коли видаєте по краплі і взагалі скасовуєте передачу Україні так відчайдушно необхідних боєприпасів? Чого ви добиваєтесь? Невже ви думаєте, що Господь не бачить, що ви робите? Ви думаєте, в раю на вас чекають сімдесят сім незайманих дівчат? Ні, панове, ні, такого раю для вас не буде. Десятки, десятки і десятки тисяч цивільних вбито і ще десятки вб’є цей геноцид. А ви їх день за днем, сука, дурите! Допоможи мені, Господи, як мені соромно бути західною людиною! …Тут – повна срака скрізь. Довбана лінія фронту сиплеться. Лівий фланг і центр. Як ви смієте не давати снарядів? Уявіть собі, що це ваших дітей так вбивають. Хоча б на мить поставте себе на місце українців. А ну, зберіться, хлопці! Нах*ін вашу політику та інше лайно! Підтримайте цю країну! Нас вбивають і знищують!

Мені соромно бути західною людиною», – зазначав тоді Пітер Фуше.

Вічна пам’ять Герою!

Каріна ПАСІЧНИК,nv.ua.

Реклама Google

Telegram Channel