Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
В Україні стартує експериментальне впровадження освітніх грантів

Відповідно до результатів експерименту, буде скорегований і ухвалений даний законопроєкт. 

Фото: ілюстративне/фейсбук.

В Україні стартує експериментальне впровадження освітніх грантів

Найближчим часом Кабінет Міністрів прийме рішення щодо запровадження грантового фінансування задля здобуття вищої освіти

За словами голови парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій, Сергія Бабака, відповідно до результатів експерименту, буде скорегований і ухвалений даний законопроєкт. 

Про це інформує Освіта.UA.

«У найближчі тижні уряд має ствердити постанову, яка експериментально запровадить гранти на навчання у закладах вищої освіти. Таким чином ми побачимо, що обиратимуть діти, будемо намагатися їх фінансово стимулювати обирати потрібні для держави професії. Зможемо зробити висновки й правильно підкорегувати до другого читання законопроєкт №10399, щоб він запрацював уже з наступного року», – зазначив Бабак.

Він також повідомив, що повний перехід на систему грантів або пільгового кредитування одночасно зі скасуванням державного замовлення видається дещо ризикованим.

«Наші абітурієнти часто обирають професії, що зараз вважаються «модними», тож країна ризикує втратити дуже важливі спеціальності, які є непопулярними. Законопроєктом ми намагаємося запровадити перехідний період, коли в Україні буде залишатися держзамовлення, особливо на ті спеціальності, яких потребує держава і де вона є монополістом у виплаті зарплати: учителі, медики, енергетики, спеціалісти для Укрзалізниці тощо», – зазначив голова профільного парламентського комітету.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Христина Соловій розсекретила, хто ж така загадкова Klavdia Petrivna

Реклама Google

Telegram Channel