Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Горохівські «Міщани» повернулися з Європи з черговою перемогою

«Дякуємо вам, бійці ЗСУ, за те, що знищуєте «свинорусів»! Хлопці, ми молимося й усе робимо заради вас і перемоги!» – ці слова горохівські футболісти промовили на стадіоні в Апольда.

Фото з архіву ФК «Міщани-Агропродукт Горохів».

Горохівські «Міщани» повернулися з Європи з черговою перемогою

Футбольний клуб «Міщани-Агропродукт Горохів», відколи почалася війна, залучив на потреби Збройних сил України близько 10 000 000 гривень. Минулоріч, у серпні, команда тріумфально дебютувала в данському місті Хампен на турнірі,  який організувала Українська Спортивна Спілка та її очільниця Інна Педерсен

 «Перемагаємо задля… Перемоги» 

Горохівчани стали учасниками цього форуму завдяки давній дружбі керівника ФГ «Підбереззя Сад», ревного футболіста Сергія Петровського, з лідером української організації «Ластівка» в Данії Василем Ґедзем. Із визнанням та переможним кубком тоді привезли звідти вагому допомогу для

ЗСУ від «Ластівки», засновників турніру та його глядачів.  

Звістка про волонтерську діяльність футболістів із провінційного Горохова швидко майнула світом, де ще задовго до війни оселилося багато українського цвіту. Тож тепер керівники українських діаспор запрошують команду до участі в благодійних заходах. 

На жаль, ФК «Міщани-Агропродукт Горохів» не зміг восени вдруге поїхати в Данію, а також вразити своєю цілеспрямованою грою Іспанію. Зате нещодавно здійснив фурор серед фанів Німеччини. 

«Ми з великим задоволенням запрошуємо вас взяти участь у нашому 4-му благодійному німецько-українському турнірі дружби, організованому з метою збору коштів на закупівлю позашляховика для Збройних cил України», – спершу написав до керівників футбольного клубу голова «Громади Українців Тюрингії» (місто Ерфут) Василь Вітенко… 

До слова, у мирні дні «Міщани» й «Агропродукт» були окремими футбольними клубами – сильними й відомими на спортивній арені Волині, пошановані знайомствами з відомими футболістами України, але… 

– Із обох колективів багато хлопців пішли воювати, тому президенти вирішили об’єднати команди. З того дня ми одну за одною здобуваємо перемоги задля Перемоги, – розповів Богдан Могилецький і найперше адресував вітання на фронти від футбольної родини Горохівщини для Вадима Бартошика, Вадима Могилецького, Ігоря Слюсара, Андрія Тригубенка, Сергія Прика, Юрія Яремчука. Вони з бойовими побратимами теж читатимуть цю публікацію, бо кожен випуск газети «Волинь» волонтери Горохівської районної організації «Спілка учасників АТО «Щит» і її лідер Віталій Гладун доставляють на фронт.

«З дороги – у спортивний бій»

У Німеччину вирушали з повними руками знакових сувенірів. Так склалося, що з Горохова команду проводжав її гравець, а нині – офіцер 63-ї окремої механізованої бригади Вадим Бартошик. З гордістю за Батьківщину та «Міщан», воїн зробив автограф на бойовому прапорі та марках із зображенням Тракторних військ України. 

 

Сувенірні марки з автографом воїна Вадима Бартошика на турнірі в Німеччині за лічені хвилини.
Сувенірні марки з автографом воїна Вадима Бартошика на турнірі в Німеччині за лічені хвилини.

 Організаційні питання Богданові Могилецькому допомогли вирішити голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, заступник голови ОВА Олександр Троханенко, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, депутат Волинської обласної ради Тарас

Щерблюк, голова Горохівської районної організації «Спілка учасників АТО «Щит» Віталій Гладун.

Із обох колективів – «Міщан» й «Агропродукту» – багато хлопців пішли воювати, тому президенти вирішили об’єднати команди.      

Фінансово підтримали земляків підприємці Гайк Асатурян, Юрій Козаченко, Валентина Магурчак, Андрій Смаль, Євген Мужик, Володимир Шевченко, голова Горохівської міської ради Віктор Годик, родини Щерблюків, Могилецьких і водій Іван Ліщук, який повіз команду власним бусом. 

У місто Апольда команда тренера Юрія Лоскутова прибула в складі Назарія Кузьмича (капітан), Валерія Сумкіна (воротар), гравців Михайла Жука,

Сергія Петровського, Олега Мужика, Владислава Романюка, Володимира Яреми, Анатолія Івчука, Віталія Цемоха, Мачея Петрзали. Відомо, що шлях через кордон нині – досить тривалий, тож на турнір прибули за 40 хвилин до його відкриття. 

Мабуть, нелегко було з дороги, протяжністю 1200 кілометрів, розпочинати поєдинок, однак про втому в ті хвилини ніхто й не згадав. 

Гостей з України учасники турніру вітали стоячи. Їм мали за честь тиснути руку земляки й місцеві мешканці, які вболівають за нашу перемогу.

Апольда скандувала: «Слава Україні!» Й вона перемогла!

«Суперники запам’ятаються сильними друзями» 

Учасниками 4-го благодійного німецько-українського турніру дружби, що відбувся 22 червня, були 12 команд з Іспанії, Франції, Німеччини, Данії й

України, яку представляв ФК «Міщани-Агропродукт Горохів». Загалом горохівчани зіграли 7 ігор й у фіналі зустрілися з давніми друзями – данською командою «Ластівка». Під бурхливі овації фанатів зустріч закінчилася з рахунком 0:0. Вирішальними стали післяматчеві пенальті. Їх героєм став воротар Валерій Сумкін: він відбив удари й ФК «Міщани-Агропродукт» виграв турнір із рахунком 1:0. 

Кубок турніру – вже в Горохові. Його володарі зібрали в Німеччині на потреби українських військовослужбовців 1100 євро й доставили автомобіль «Suzuki Grand Vitara». Окрім цього, організатори турніру передали захисникам речі, вкрай потрібні на передовій: вартісні медикаменти, комплекти спецодягу і 76 вогнегасників загальною вартістю 200 000 гривень. Німці, іспанці, французи, данці міцно тиснули українцям руки з побажаннями наступний матч дружби зіграти в переможній Україні, на Волині – в Горохові. 

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також:  «На фронті рятувала молитва коханої».

Реклама Google

Telegram Channel