Курси НБУ $ 40.55 € 43.78
Сьогодні Україна аварійно прийматиме надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі

Головна причина застосування графіків погодинних відключень – наслідки восьми ракетних та дронових ударів по українських електростанціях.

Фото: Фейсбук.

Сьогодні Україна аварійно прийматиме надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі

В Укренерго пояснили, за якою схемою відключатимуть електрику 5 липня, і що таке черга у графіках

У п’ятницю, 5 липня, з 11:00 до 15:00 обленерго будуть застосовувати 2 черги графіків погодинних відключень, у решту годин доби — три черги.

Імпорт електроенергії відбувається з п’яти країн.

Про це повідомили в «Укренерго», інформує Суспільне

Як пояснили у компанії, черга — це група побутових споживачів та бізнесу, які споживають певну кількість мегават. Споживання кожної області розділено на 6 черг. Скільки черг засовувати у всіх регіонах одночасно – визначає Диспетчерський центр «Укренерго» для компенсації дефіциту енергії в системі. Яка тривалість черги, яку чергу відключати саме зараз – визначають обленерго у кожному регіоні.

Інформацію про графіки погодинних відключень потрібно дивитися на офіційних сайтах обленерго, на їхніх майданчиках у соцмережах, нагадали у компанії.

Там додали, що головна причина застосування графіків погодинних відключень – наслідки восьми ракетних та дронових ударів по українських електростанціях, які росіяни здійснили з початку цього року. Втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності. Ця потужність еквівалентна споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії. На дефіцит потужності в системі також впливає зростання споживання через літню спеку.

«Сьогодні висока температура повітря в центральних, південних та східних областях. Коли за графіком повертається світло, будь ласка, не вмикайте потужні електроприлади одночасно. За можливості, обмежте використання кондиціонерів», — просять енергетики.

Вчора, 4 липня, з 14:00 до 21:00 для подолання значного дефіциту в системі, зменшення обсягу обмежень споживання та підтримки резервів, Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини. Сьогодні, 5 липня, з 11:00 до 15:00 Україна аварійно прийматиме надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі. Це дозволить зменшити обсяг обмежень споживання в ці години доби. ІМПОРТ Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 35 851 МВт*год, з максимальною потужністю 1683 МВт.

Експорт електрики не відбувається і не передбачається.

На ранок залишаються знеструмленими 484 населених пункти.

Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій області.

Через негоду знеструмлювались споживачі у Дніпропетровський, Кіровоградській, Київській областях.

З технічних причин та бойові дії залишаються знеструмленими споживачі у Запорізькій, Сумській, Херсонський областях. Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Києві відкрили виставку «скіфського золота», повернутого в Україну після 10 років.

Реклама Google

Telegram Channel