Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Волиняни взяли участь у засіданні сесії ПАРЄ

На засіданні обговорили проблеми міжнародної санкційної політики проти рф і збереження культурної ідентичності України.

Фото: vnu.edu.ua.

Волиняни взяли участь у засіданні сесії ПАРЄ

26–27 червня 2024 року делегація Волинського національного університету імені Лесі Українки взяла участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі (Франція)

На запрошення голови Наглядової ради ВНУ імені Лесі Українки, заступника члена Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи Ірини Констанкевич була сформована делегація, до якої увійшли Лесині люди на чолі з ректором Анатолієм Цьосем. 

Про це поінформували на сайті Волинського національного університету імені Лесі Українки.

26 червня під час третьої частини сесії ПАРЄ відбувся Український день Ради Європи. Саме тоді тривало обговорення резолюцій, підготовлених членами Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, на такі теми: «Протидія стиранню культурної ідентичності під час війни та миру» й «Роль санкцій у протидії загарбницькій війні рф проти України».

Представники академічної спільноти ВНУ імені Лесі Українки також взяли участь у засіданні Парламентської асамблеї та долучилися до обговорення проблем міжнародної санкційної політики проти рф і збереження культурної ідентичності України. Водночас у своїх виступах учасники делегацій Австрії, Великобританії, Естонії, Литви, Польщі, Португалії, Угорщини, Фінляндії, Швеції та інших країн наголошували на важливості збереження суверенності України, забезпечення солідарності з українським народом, а також стверджували про війну культур, недопустимість депортації українських дітей у рф та руйнівний вплив російської пропаганди на соціально-економічні й суспільно-політичні процеси у глобальному просторі.

Делегація Університету також долучилася до сайд-івенту «Журналісти мають значення: заклик звільнити українських журналістів, утримуваних у полоні рф», під час якого Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець окреслив ключові аспекти цієї проблеми.

У перерві між засіданнями представники академічної спільноти ВНУ імені Лесі Українки мали змогу поглибити свої знання щодо напрямів діяльності Ради Європи та специфіку євроінтеграційних процесів.

Зазначимо, що ще 25 лютого 2022 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення про зупинення членства росії в Парламентській асамблеї Ради Європи через широкомасштабне вторгнення росії на територію України.

Адміністрація, студенти та викладачі Університету також мали нагоду поспілкуватися з Постійним представником України при Раді Європи Борисом Тарасюком і народними депутатами Верховної Ради України про перспективи розвитку євроінтеграційних процесів та роль освіти й науки у сучасному європейському просторі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як дати відсіч ворогу: у Луцькій громаді активно реалізується Програма національного спротиву.

Реклама Google

Telegram Channel