Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
На Волині відкриють пункт для навчання військових

План реалізації проєкту вже розроблено і в найближчі місяці сторони займатимуться його впровадженням.

Фото: Район.Шацьк.

На Волині відкриють пункт для навчання військових

Основним завданням центру буде навчання та реабілітація військових

Відбулася зустріч директорки Волинського обласного центру зайнятості Алли Куцин із роботодавцями Ковельщини. Під час спілкування, яке організували представники служби, разом із головою Рівненського ЦПТО Наталією Бурою та її заступницею, вони обговорили послуги професійного навчання, що можна отримати в центрі або дистанційно. А також подальшу співпрацю з роботодавцями, навчання за дуальною формою.

Про це пише Волинський обласний центр зайнятості.

 

 

Заклад більш як 30 років працює у сфері професійної освіти. Зараз в його арсеналі 58 ліцензованих робітничих професій і більш як 200 курсів цільового призначення. На Рівненщині наразі функціонує 7 навчальних відділень, де навчають людей різного віку.

За словами Алли Куцин, нове відділення планують відкрити на базі Шацького відділу Ковельської філії Волинського ОЦЗ. Розпочнуть із навчання і підготовки кваліфікованих кадрів готельно-ресторанної справи, харчування та послуг за вже ліцензованими професіями, а згодом будуть навчати працівників виробничої сфери з використанням дистанційних форм роботи.

Військові, які будуть там навчатися, зможуть здобути професію водія майже всіх категорій, зокрема й опанувати техніку водіння спеціально переобладнаних і сертифікованих автомобілів з ручним керуванням для осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни.

Окрім того, на період навчання, вони зможуть жити недалеко від навчального центру, в одному з лікувально-профілактичних закладів області. Природа Шацького краю допоможе із відновленням, а увесь період навчання для слухачів буде безплатним.

Щобільше, на базі центру здобути професію водія, зокрема й вантажних автомобілів, зможуть жінки. Роботодавці готові до цього і все частіше пропонують таку роботу саме їм.

Наразі, план реалізації проєкту вже розроблено і в найближчі місяці сторони займатимуться його впровадженням.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Сьогодні Україна аварійно прийматиме надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі

Реклама Google

Telegram Channel