Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Угорський прем'єр-міністр Орбан прибув до москви з «миротворчим» візитом

Президент Євроради Шарль Мішель наголосив, що Орбан не має мандата на цю поїздку.

Фото: твіттер Орбана.

Угорський прем'єр-міністр Орбан прибув до москви з «миротворчим» візитом

Чутки про відвідини Орбана з’явилися ще у четвер та викликали бурхливу реакцію, оскільки на даний час Угорщина є головуючою країною у Раді ЄС

Журналісти відстежили, що літак Airbus 604, який угорський прем’єр часто використовує для поїздок за кордон, вилетів з країни одразу після його ранкового інтерв’ю та приземлився у московському аеропорту «Внуково».

Пише «Європейська правда».

Згодом Орбан підтвердив прибуття до москви і в офіційному X (Twitter). Пресслужба додала на фото логотип угорського головування у ЄС, попри те, що у Брюсселі підкреслили, що Орбан під час своєї поїздки представляє виключно власну країну. 

Перед вильотом Орбан в ефірі державному радіо заявив, що головування у Раді ЄС не дає Угорщині мандата для просування миру в Україні, але Угорщина може бути «гарним знаряддям у руках людей, які хочуть миру».

Президент Євроради Шарль Мішель наголосив, що Орбан не має мандата на цю поїздку. Голова дипломатії Жозеп Боррель додав, що візит угорського прем’єра відбувається винятково в рамках двосторонніх відносин між Угорщиною та росією, а не головування у Раді ЄС.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Директор товариства на Волині «забув» про 4,5 мільйони гривень податку

Реклама Google

Telegram Channel