Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
10 років тому були звільнені Краматорськ і Слов’янськ – Порошенко поділився історичними кадрами тих подій

Волинь-нова

10 років тому були звільнені Краматорськ і Слов’янськ – Порошенко поділився історичними кадрами тих подій

10 років тому в результаті контрнаступу українські війська звільнили Слов’янськ, Краматорськ та інші міста Донбасу. П’ятий Президент Петро Порошенко у соцмережах поділився унікальними відеосвідченнями тих подій

«Рівно 10 років тому Збройні Сили складною, тривалою та виснажливою операцією визволили велику частину Донбасу. 84 дні окупації… Сьогодні ці міста — Краматорськ та Слов’янськ є форпостом українського війська на Сході. Перевалочний пункт, точка збору та місце сили нашої армії», – пише Порошенко.

«російські виродки тоді, як і зараз, використовували цивільних як живий щит. Тому наша операція була детально пропрацьована і потребувала часу», – згадує п’ятий Президент.

«Мужність і самовідданість українських захисників у 2014 році дозволила створити лінію оборони, яка й сьогодні є хребтом нашого війська на Донеччині. Пишаюся членом нашої команди Михайлом Бондарем: навіть попри поранення він брав участь у визволенні Словʼянська та зачищав місто. Вдячний нашим партизанам, які не піддалися на провокації та терор з боку окупантів й наближали визволення українських земель», – зазначає Порошенко.

«Звісно, боляче бачити, що росія знову принесла війну на вулиці цих міст — з кожним місяцем дедалі більше Словʼянськ, Краматорськ, Дружківку, Костянтинівку та навколишні села обстрілюють із важкого озброєння. Але я вірю, що Збройні Сили захистять ці міста та принесуть туди мир знову», – резюмує Петро Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel