Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Як Ірині Федишин вдалось зібрала кошти на 60 автомобілів для армії

Ірина Федишин з чоловіком Віталієм.

Волинь-нова

Як Ірині Федишин вдалось зібрала кошти на 60 автомобілів для армії

Під час туру США і Канадою співачка дала аж 26 концертів!

В ході виступів вони разом з чоловіком та продюсером Віталієм Човником зібрали 300 тисяч доларів для Сил оборони України. Ірина Федишин розповіла в інтерв’ю OBOZ.UA, що цього вдалось досягти завдяки аукціонам з благодійними лотереями. І особливо  допомогли лоти з підписами колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залуженого.

– Валерій Федорович поставився дуже чуйно до нашого прохання зустрітися. Я навіть не очікувала такого, вийшла від нього під неймовірним враженням, - згадує Ірина про зустріч із воєначальником перед поїздкою. - Мабуть, недарма так наші люди його люблять – це дійсно людина з великим серцем. Він погодився на нашу пропозицію одразу: «Іро, все підпишу». Але мені трохи було незручно, бо прапорів було аж 26 – за кількістю концертів. Думаю: «Зараз вижене з кабінету, як скажу про таку кількість». А він: «Нема питань, давай». А Віталій ще виставляє на стіл три картини і кілька гільз. Ми їх привезли зі сходу від хлопців. У Львові обробили, оздобили візерунками. Я шепочу: «Забери, незручно». А Залужний: «Нема проблем».

– За що вдалося виручити найбільші кошти?

– На одному з концертів ми продали два прапори з підписом Валерія Федоровича за 16 тисяч доларів. Два покупці змагалися за один лот, то я їх заспокоїла, що є два прапори – дісталося кожному.

– В одному з інтерв’ю ви розповідали, що зібрати донати під час концертів вкрай важко. Як було зараз?

– Ви знаєте, в Америці порівняно з Європою набагато більше людей донатять. Були такі концерти, де лоти просто розліталися, наприклад, у Нью-Йорку та Торонто. Але й був один виступ (не буду називати місто), де нічого не пішло з першого лота. В такі моменти стає настільки боляче… Я зійшла зі сцени, хотілося просто ридати. Але не можу засуджувати людей, бо кожен прийшов зі своєю ситуацією. Ти не знаєш, хто в залі сидить, є кошти чи немає. Але думаєш і про наші старання: приїхали так здалеку, стільки праці вкладено в тур...

Проте таким був лише один виступ. І я не одна веду благодійні аукціони, в мене є чоловік. У нього свої лоти, в мене – свої. Він дуже гарно веде торги, жартує: «Ви що, думаєте, ми вам тут пісні прийшли співати?». Я кожен раз, коли слухаю, дивуюся, як вміє – тонко, професійно. Тому на тому виступі ми теж назбирали непогану суму. Ми одне одного доповнюємо, бо продавати лоти – це дуже непросто.

– Хтось привітав вас із артистів, ваших колег, з таким успіхом – привезли гроші на 60 автівок для ЗСУ?

– Майже ніхто. Я й сама подумала: чому ніхто не дзвонить? Ми з багатьма знаємося, вітаємося. Щоправда, тісної дружби не маємо ні з ким. В Instagram залишила коментар під постом Джамала – це я бачила. Було дуже приємно.

– У своїх соцмережах ви анонсуєте нові закордонні концерти. Валерію Залужному вже телефонували?

– Так, матимемо в середині липня виступи в Португалії та Чехії. Але вільного часу практично немає – зараз ми всі в автівках. Телефон чоловіка просто розривається. Дзвонять військові, які хочуть машини, але ці, що ви бачили в соцмережах, – всі роздані. Треба працювати далі.

Вчора я написала Валерію Федоровичу, поділилась результатами поїздки, дуже йому подякувала. В усьому цьому є його велика заслуга, бо прапори з підписом Залужного просто розліталися. Він відписав мені, що ми великі молодці. Порадив обов’язково трохи відпочити. Кажу: «А у нас знову тури заплановані. Зможете підписати лоти?». І він не відмовив.

– Ви підраховували, скільки взагалі ви вже закупили машин?

– Вже 242 автівки. Бували такі випадки, коли авто не служило хлопцям і кількох днів, бо там шалені обстріли, війна все знищує. Але частіше автомобілі працюють на фронті довго – мені хлопці пишуть, розповідають історії. Це дуже надихає. Розумієш, що хоч би як втомлювалася, хоч які б складні завдання стояли, маєш мотивацію працювати та наближати нашу перемогу.

Реклама Google

Telegram Channel