Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Винесли вирок навіднику ворожих ракет на Луцький військовий аеродром

Чоловіку призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років без конфіскації майна.

Фото: suspilne.media.

Винесли вирок навіднику ворожих ракет на Луцький військовий аеродром

5 липня у Луцькому міськрайонному суді оголосили вирок Іллі Сметаніну, якого обвинувачували у держзраді

Вирок оголосили під час закритого судового засідання.

Про це пише Суспільне.

Сметаніну призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років без конфіскації майна. Час перебування у слідчому ізоляторі, з 1 березня 2022 року, йому буде зараховано до строку відбуття покарання.

Як розповів суддя-спікер Луцького міськрайонного суду В'ячеслав Покидюк, суд врахував усі обставини, які були досліджені у цій справі.

«Врахували покази свідків, які позитивно характеризували обвинуваченого. Також до пом'якшуючих обставин можна віднести те, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності», — додав спікер.

Зі слів В'ячеслава Покидюка, Сметанін був присутній під час оголошення вироку, але свою вину у вчиненому не визнав.

У сторони захисту, каже суддя-спікер, є 30 днів для оскарження вироку суду в апеляційному суді. Поки що рішення не вступило в законну силу. Станом на 5 липня Ілля Сметанін ще перебуває у СІЗО.

Що відомо про справу Сметаніна

Зранку 24 лютого 2022 року по військовому аеродрому поблизу Луцька російська авіація завдала декілька ракетних ударів. Вже 4 березня в Службі безпеки України повідомили про затримання лучанина за підозрою у держзраді.

Слідчим авіалюбитель, який висвітлював у соцмережах роботу аеродрому, Ілля Сметанін тоді зізнався, що «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. 28 квітня Луцький міськрайонний суд призначив підозрюваному у Держзраді Іллі Сметаніну заставу в мільйон 984 тисячі гривень. Вже в серпні 2022-го Сметанін заявляв у суді, що не визнає провину.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині викрили контрабанду електронних сигарет.

Реклама Google

Telegram Channel