Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Німеччина врятувалася на останній хвилині основного часу, проте все ж таки пропустила за хвилину до закінчення додаткового

28-річний Мікель Меріно (праворуч) відправив 34-річного німця Тоні Крооса достроково «на пенсію».

Фото із сайту uefa.com.

Німеччина врятувалася на останній хвилині основного часу, проте все ж таки пропустила за хвилину до закінчення додаткового

Кілька хвилин тому завершився перший чвертьфінальний матч чемпіонату Європи, у якому Іспанія таки змогла дотиснути господарів поля

На 51-ій хвилині матчу іспанський нападник Ламін Ямал віддав результативну передачу на Дані Ольмо і переписав історію чемпіонатів Європи на своє ім'я.

Адже він став наймолодшим гравцем, який віддав асист у матчі 1/4 фіналу Євро. На момент гольової передачі гравцеві було 16 років і 362 дні. До цього моменту рекорд належав англійському півзахиснику Джуду Беллінгему. Він зробив це на Євро-2020 у матчі проти збірної України. Тоді йому було 18 років і 4 дні.

16-річний Ламін Ямал віддав результативну передачу на 26-літнього Даніеля Ольмо – і переписав рекорд на своє ім'я.
16-річний Ламін Ямал віддав результативну передачу на 26-літнього Даніеля Ольмо – і переписав рекорд на своє ім'я. Фото із сайту uefa.com.

 Здавалось би – Іспанія втримає переможний рахунок. Навіть «живчика»-рекордсмена Ямала замінили...

Проте зовсім не так думали німці. Вони всі пішли вперед до іспанських воріт шукати щастя – тиснули-тиснули – і за хвилину до закінчення основного часу таки домоглися свого – Флоріану Вірцу підіграла ще й штанга – 1:1.

21-річний Флоріан Вірц врятував Німеччину на 89-ій хвилині. Фото із сайту uefa.com.
21-річний Флоріан Вірц врятував Німеччину на 89-ій хвилині. Фото із сайту uefa.com.

 Здавалося, після цього пропущеного голу іспанці, які замінили більш атакувальних гравців, щоб втримати перевагу, приречені. Проте ні: команда, яка показувала найкрасивіший футбол протягом перших чотирьох матчів на Євро-2024, таки змогла на 119-ій хвилині вирвати перемогу у господарів: після фантастичної передачі Дані Ольмо ударом головою відзначився 28-літній Мікель Меріно – 2:1.

Відео переможного голу – ТУТКА.

28-річний Мікель Меріно (праворуч) відправив 34-річного німця Тоні Крооса «на пенсію».
28-річний Мікель Меріно (праворуч) відправив 34-річного німця Тоні Крооса достроково «на пенсію». Фото із сайту uefa.com.

 Іспанія – перший півфіналіст Євро-2024!

Євро-2024. 1/4 фіналу. Іспанія – Німеччина – 2:1, у додатковий час (основний час – 1:1 (1:0 – Ольмо, 52 хв.; 1:1 – Вірц, 89); у додатковий час – 2:1 – Меріно, 119).

Стадіон: «Мерседес-Бенц-Арена» (Штутгарт). Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія).

Відеоогляд матчу – ТУТКА.

Тепер у півфіналі Іспанія зустрінеться з переможцем матчу Франція – Португалія, які грають між собою о 22:00.

Зустріч 1/2 фіналу пройде 9 липня в Мюнхені.

Читайте також: Що сказав Кіліан Мбаппе про легендарного Кріштіану Роналду напередодні сьогоднішнього матчу Португалія – Франція.

Реклама Google

Telegram Channel