Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Порошенко на Донеччині: дрони на війні потрібні, як патрони – завжди і багато

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Порошенко на Донеччині: дрони на війні потрібні, як патрони – завжди і багато

Петро Порошенко привіз бригадам, які воюють на Донецькому напрямку, сотні дронів, засоби окопного РЕБ та іншу техніку

Тут екстремальна спека і в прямому, і в переносному сенсі. Дрони тут весь час потрібні і у великій кількості – говорить пʼятий Президент. 

 

 «Тут, на Донеччині, зараз важко. У росіян багато FPV, якими вони готують територію для штурмів. Але є й позитив, часто під час наступу вони не рахуються з людськими втратами. Однак у наших хлопців і досі немає великої кількості «мʼясорубок», щоб перемолоти ворога. Тож ми продовжуємо розвозити дрони для ЗСУ. Сьогодні заїхали до шести бригад Сухопутних військ та сил ТРО», – повідомив Порошенко у соцмережах.

Захисникам передали 600 FPV-дронів і 200 «Мольфарів», 18 «Мавіків», зокрема нічних, 10 комплексів купольного РЕБ «Шатро». А також потужну вантажівку FODEN, екскаватор-наванажувач, мобільний шиномонтаж і пересувну автомайстерню. 

 

 «FPV-шки — це наші «мʼясорубки», яких зараз так не вистачає на Сході. Купольний РЕБ та екскаватор потрібні, щоб захистити військових на відкритій місцевості. Будувати бліндажі і захищати їх від ворожих дронів за допомогою засобів радіоелектронної боротьби», – говорить Порошенко. 

 

 Величезний FODEN заввиграшки справляється з евакуацією пошкодженої техніки будь-яких розмірів. Тоді ж задіюється мобільний шиномонтаж і пересувна авторемонтна майстерня, щоб повернути техніку в бойову готовність.

 

 Кожен із підрозділів сьогодні отримав техніки на суму від 2 до 9 мільйонів гривень. 

«Продовжуємо наш шлях українським Донбасом. Ми маємо принести мир в державу через нашу Перемогу і членство України в НАТО. Найскладнішій іспит Україна вже склала — і його писали тут, на Донбасі, люди в пікселі», – резюмує Порошенко. 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel