Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Як СБУ затримувала скандального експрокурора та його тещу-адвокатку

Підозрювані в організації схеми для ухилянтів Богдана Москва та її зять Ростислав Ільницький.

Фотоколаж із сайту zaxid.net.

Як СБУ затримувала скандального експрокурора та його тещу-адвокатку

Їх підозрюють в організації схеми для ухилянтів

Співробітники СБУ затримали скандального львівського експрокурора Ростислава Ільницького та його тещу, місцеву адвокатку Богдану Москву за підозрою в отриманні хабара за ухилення від мобілізації.

Попередньо відомо, що Ростислава Ільницького та Богдану Москву підозрюють в організації схеми для ухилянтів. Правоохоронці 5 липня затримали адвокатку «на гарячому» після отримання від потенційного ухилянта неправомірної вигоди в розмірі 3500 доларів США за вплив на прийняття рішення службовими особами ряду ТЦК та СП Львівської області щодо оновлення військово-облікових даних та одержання QR-коду двома військовозобов’язаними, а також надання одному з них відстрочки від призову за мобілізацією.

Під час обшуку на горищі її будинку виявили зятя – розшукуваного експрокурора – Ільницького Ростислава Васильовича.

Під час обшуку на горищі її будинку виявили зятя – розшукуваного експрокурора – Ільницького Ростислава Васильовича. Фото із сайту pravda.com.ua.
Експрокурор Роман Ільницький переховувався в тещі на горищі. Фото із сайту pravda.com.ua.

 

Реклама Google

Нагадаємо, у жовтні 2023 року розгорівся скандал навколо весілля колишнього прокурора Ростислава Ільницького. Він влаштував розкішне весілля з екс-працівницею ДБР Роксоланою Москвою, донькою львівської адвокатки Богдани Москви. Ростислав Ільницький був у розшуку близько півроку (з грудня 2023 року) за підозрою у підробці та використанні підроблених документів для виїзду за кордон.

Ростислав Ільницький у 2019 році був заступником прокурора Радехівської прокуратури, після цього працював у прокуратурі Печерського району Києва. У травні на кордоні затримали його брата – підприємця Тараса Ільницького, якого звинуватили в перешкоджанні мобілізації.

Відома у Львові адвокатка Богдана Москва є родичкою колишньої дружини ексочільника ДБР Романа Труби. Її донька Роксолана, дружина Ростислава Ільницького, працювала у відділі кадрів Територіального управління ДБР у Львові за час керівництва Романа Труби.

Читайте також: На Волині обікрали 95-річну бабусю.

Telegram Channel