Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
У Львові пересадили шкіру військовому з Волині, який під час бою отримав понад 50% опіків тіла

Богдан Олійник із Рожищенщини у львівському центрі «Незламні».

Фото – пресслужба Першого ТМО Львова.

У Львові пересадили шкіру військовому з Волині, який під час бою отримав понад 50% опіків тіла

«Я просто горів у траншеї й повз назовні, де мене дістали два моїх товариші. Витягнули прямо з вогню...»

30-річний Богдан Олійник родом із міста Рожище. Був оператором дронів у 72-ї окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців, у травні 2024 року отримав опіки понад 50% тіла на Донеччині.

Наразі військовий проходить лікування у Львові, згодом його відправлять до Німеччини.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Богдан Олійник долучився до ЗСУ влітку 2022 року й провів майже два роки на Донеччині. Наприкінці травня 2024 року отримав опіки біля Вугледару. Під час відходу з позиції він мав знищити бліндаж разом з усіма речами. Коли Богдан біг по траншеї, росіяни влучили у пальне.

«Я просто горів у траншеї й повз назовні, де мене дістали два моїх товариші. Витягнули прямо з вогню, допомогли покинути позицію і викликали евакуацію», – розповідає військовий.

На шостий день Богдана доправили в реабілітаційний центр «Незламні» у Львові. У пресслужбі Першого ТМО Львова повідомили, що він прибув у важкому стані з ознаками інфекції й здебільшого глибокими опіками майже половини тіла:

«Вогонь уразив обидві нижні кінцівки, сідниці, кисті, ліве передпліччя та обличчя. Що два дні комбустіологи робили Богдану перев’язки з хірургічною обробкою ран. А згодом виконали пересадку власної шкіри пацієнта з тулуба та тих ділянок рук, які залишилися неушкодженими, на всю задню частину тіла – з найбільш глибокими опіками».

За словами хірургів, шкіра приживається добре, загроза життю минула. Наразі пацієнт перебуває на спеціальному протиопіковому ліжку, з ним працюють фізичні терапевти. Коли через біль Богдан не може займатися, реабілітацію проводять у стані медикаментозного сну.

Для подальшого лікування військового відправлять до Німеччини.

Козаче, тримайся! Найстрашніше – позаду!

Читайте також: Валентина Борис з Волині через кляту війну поливає квіти… сльозами на чоловіковій могилі.

Реклама Google

Telegram Channel