Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
100 поліцейських Камінь-Каширщини стали воїнами

Разом - до перемоги!

Волинь-нова

100 поліцейських Камінь-Каширщини стали воїнами

За весь період війни із захисників правопорядку у захисників держави на постійно або у рамках тимчасових відряджень перекваліфіковувались близько сотні поліцейських Каінь-Каширського району

 

Тільки 40 брали участь в бойових діях АТО. Серед них – і чинний очільник Камінь-Каширського райвідділу Вячеслав Мартинюк, а також ексначальники Сергій Редько, Михайло Євтушик. Від початку повномасштабної війни на сході перебувало біля двадцяти нині-шніх працівників та колишніх співробітників.

Про це пише газета «Полісся».

Є й такі поліцейські, що побували на фронті не один раз. Це, зокрема, камінь-каширець та уродженець села Теклине Микола Савчук. Він віддав правоохоронній діяльності понад 25 літ. Починав із міліціонера-водія, далі став помічником дільничного, дільничним, інспектором з адміністративної практики ДАІ. З часів реформування правоохоронної системи очолює сектор реагування патрульної поліції. Дев’ять місяців виконував також обов’язки заступника начальника райвідділу. У січні цього року мав би вийти на пенсію, натомість у лютому вирушив на фронт.

 

 Перший бойовий досвід Микола Васильович отримав ще в 2015-ому. Був відряджений у складі зведеного загону від державної автомобільної інспекції в зону АТО на Донеччину. Рівно через дев’ять років потрапив у ту ж ділянку фронту. Але тепер уже в рядах зведеного загону Нацполіції «Захід». Став аеророзвідником.

– Тут ми – військові. Не поліцейські. Перед нами лише бойові задачі! Хоча специфіка не дозволяє самостійно виконувати такі глобальні завдання, як, скажімо, штурмові дії. Тільки у взаємодії з підрозділами Збройних сил України чи іншими. Тому наш підрозділ діє відповідно до бойового розпорядження керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони. У наказі голови Національної поліції прописано для нас такі функції: розвідувально-диверсійні, ударно-штурмові, пошуково-ударні дії, штурмові дії з метою знищення живої сили противника, озброєння, техніки, а також захоплення в полон живої сили і зразків техніки та документів. Наразі наш батальйон увійшов у підпорядкування об’єднаної штурмової бригади «Лють», – пояснює Микола Савчук та передає зі сходу вітання землякам. Каже, треба єднатися й не тримати злоби один на одного. Інакше фронт розсиплеться.

Вдома захисника чекає дружина, яка працює старшою медсестрою в поліклініці, син та дві донечки. Наймолодшій всього 7 років. А поки що компанію правоохоронцеві на Донеччині склали двоє колег – поліцейський офіцер громади Сошичненської ТГ Артур Федорович та начальник СРПП у Любешові Радіслав Петрик. Вони одягнули військовий однострій місяць тому. А нещодавно у цьому ж формуванні несли службу й заступник начальника Камінь-Каширського РВП Олександр Ольшевський, камінь-каширський патрульний Сергій Мирончук.

 

 – Поліцейські – професія багатогранна. Зазвичай ми виконуємо роботу, пов’язану з охороною громадського порядку, розкриттям та розслідуванням злочинів, забезпеченням безпеки дорожнього руху, вихованням молоді. Однак сьогодення вимагає від правоохоронців брати активну участь у збройній відсічі російського агресора.

Поліцейські Камінь-Каширщини щоденно доводять вірність присязі і поряд з основними функціями активно беруть участь у бойових діях як з початку АТО\ООС, так і під час повномасштабного вторгнення. Тож нашому райвідділу є чим пишатися. І з нагоди Дня Національної поліції (4 липня – РЕД.) хочеться висловити щиру шану і повагу сім’ям загиблих правоохоронців, чиї чоловіки, сини, брати, сестри, доньки поклали своє життя на вівтар нашої Перемоги. У цей день хочеться подякувати також усім працівникам поліції, які свідомо обрали шлях служінню українському народу. Однак, незважаючи на свято, поліція все одно продовжує нести службу у посиленому режимі задля забезпечення спокою в районі та дотримання прав і свобод громадян, — каже начальник райвідділу поліції Вячеслав Мартинюк.

 Іванна ГАЙДУЧИК.

Реклама Google

Telegram Channel