Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Що об'єднало Волинь, Одещину та Литву

Так тримати!

Фото: facebook.com.

Що об'єднало Волинь, Одещину та Литву

Боратинська громада уклала тристоронню партнерську угоду з Чорноморською громадою Одеської області та громадою Юрбаркас (Литва)

Угоду підписав Боратинський сільський голова Сергій Яручик, Чорноморський міський голова Василь Гуляєв та Юрбаркаський міський голова Cкірмантас Москевічюс.

Про це повідомляє Боратинська громада.

Церемонія підписання відбулася у Окольному замку міста Луцька. Багато хто відзначив глибокий символізм вибору цього місця, адже у 1429 році великий князь литовський Вітовт зібрав з’їзд європейських монархів задля вирішення важливих політичних та економічних питань, головним з яких була організація колективної безпеки Європи.

«Для нас підписання угоди з іноземними партнерами – це не лише інструмент промоції та залучення додаткових коштів, це вагома можливість доности свої позиції, позиції нашої держави на міжнародному рівні, можливість розповідати, чим ми живемо, з якими проблемами стикаємось, куди рухаємось і до чого прагнемо. Боратинська громада вже має партнерів у Німеччині, Канаді та Польщі. Нам дуже приємно, що тепер ми матимемо партнерську громаду і у Литві, яка є надійною союзницею України. Маємо тепер партнерів і у сонячній Одещині. З мером Чорноморська вже провели робочу бесіду, обговоривши перспективи співпраці та ідеї для спільних проєктів» – наголосив очільник громади.

Варто сказати, що підписання партнерських угод стало логічним продовженням масштабного заходу – Форуму громад «Реформи. Децентралізація. Євроінтеграція», що відбувся на Волині за ініціативи Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування і підтримки міжнародних інституцій.

До Форуму долучились представники громад України, Литви, члени громадських організацій, а також народні депутати України.

Боратинську громаду на Форумі представив Боратинський сільський голова Сергій Яручик та в.о. начальника відділу соціально-економічного розвитку Боратинської сільської ради Руслана Лихолай. Захід був присвячений питанням місцевого економічного розвитку, поглиблення міжнародної співпраці, законодавчим змінам щодо фінансування місцевими радами потреб ЗСУ, а також питанням євроінтеграції та адаптації українського законодавства до стандартів ЄС.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині для дітей військовослужбовців організовано православний молодіжний табір.

Реклама Google

Telegram Channel