Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Англія перемагає Швейцарію у серії пенальті і виходить у півфінал!

Всі критикують британців за важку і нецікаву гру, а вони вже – у четвірці найсильніших!

Фото із сайту uefa.com.

Англія перемагає Швейцарію у серії пенальті і виходить у півфінал!

Тільки що підопічні Гарета Саутгейта виявилися вправнішими у пробитті «пеналів» за симпатичну команду Мурата Якіна

З перших хвилин збірна Англії постала зовсім іншою командою, ніж раніше. Націленість на атаку, пресинг, інтенсивність – усе це про «Трьох левів» на старті гри.

Втім, попри відчутну ігрову перевагу англійців перший тайм завершився без голів, зазначає champion.com.uа.

Варто віздначити, що на тлі такої Англії швейцарці виглядали більш ніж гідно. А по перерві «хрестоносці» й узагалі перехопили ініціативу та змусили родоначальників футболу проводити більше часу в захисті, а не в атаці.

Гарета Саутгейта такий перебіг подій на полі повністю влаштовував — судячи з того, що станом на 75 хвилину він не виконав жодної заміни. За це наставник збірної Англії й поплатився, коли Брель Емболо з кількох метрів замкнув простріл від Дана Ндоє.

Пропущений гол став справжнім холодним душем для всієї Англії, а особливо для Саутгейта, який одразу ж зробив потрійну заміну. Але врятуватися допомогли не свіжі гравці, а Букайо Сака, який шикарним більярдним ударом перевів гру в овертайми.

Напружені овертайми могли завершитися перемогою будь-якої з команд, але й додаткових 30 хвилин не вистачило, щоб визначити переможця.

В серії пенальті точнішими виявилися англійці. Фатальним для Швейцарії став перший удар Мануеля Аканджі, який відбив Джордан Пікфорд.

Підопічні Саутгейта, своєю чергою, стовідсотково реалізували усі свої спроби – тим паче, що й били першими, тому перевага аж у два голи – 5:3!

Євро-2024. 1/4 фіналу. Англія – Швейцарія – 1:1, пен. 5-3 (0:1 – Емболо, 75 хв.; 1:1 – Сака).

Стадіон: «Меркус Шпіль Арена» (Дюссельдорф). Арбітр: Даніеле Орсато (Італія).

Відеоогляд матчу – ТУТКА.

До речі, УЄФА найкращим гравцем зустрічі визнав вінгера британців Букайо Сака, який зрівняв рахунок на 80-й хвилині, а також реалізував пенальті.

У півфіналі 10 липня Англія зустрінеться із переможцем пари Нідерланди – Туреччина, який у ці хвилини проводять заключний матч 1/8 фіналу Євро-2024.

Читайте також: Андрій Лунін думає, що уже вхопив Бога за бороду – і… відмовив «Реалу».

Реклама Google

Telegram Channel