Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
У Берліні – свято на вулиці «помаранчевих», і горе – у турків

Найкращим гравцем матчу УЄФА визнала 32-річного голландця Стефана Де Врея (праворуч на фото), який зрівняв рахунок у матчі, а потім ще й взяв на себе потужний удар турків біля своїх воріт.

Фото із сайту uefa.com.

У Берліні – свято на вулиці «помаранчевих», і горе – у турків

Тільки що команда Рональда Кумана здобула вольову перемогу над підопічними Вінченцо Монтелли і вийшла до 1/2 фіналу

Перший тайм був за турками – вони були значно гостріші, більш заведені, цікавіші, тому й заслужені на табло – 0:1.

А ось у другому «летючі голландці» стали справді летючими. І хоч турки непогано огризалися – контратакували (на 55-й хвилині Арда Гюлер був надзвичайно близьким до того, щоб подвоїти перевагу  після його потужного удару зі штрафного нідерландців врятувала лише стійка.), але все ж сильніше біля їхніх воріт у повітрі відчувалося смаленим. І розплата – настала.

Буквально за 6 хвилин голландці перевернули все з ніг на голову: на 69-ій хвилині вони ще програвали – 0:1, а на 76-ій уже вели – 2:1. Спочтаку 32-річний гравець італійського «Інтера» Стефан Де Врей ударом головою зрівняв рахунок, а потім ще й відбувся прикрий автогол Мерта Мюлдюра...

Після цього турки рушили на фінальну навалу. І голландці ледве відбилися – у кінці суперсейв здійснив воротар нідерландців 21-річний Барт Вербрюгген...

Після фінального свистка багато хто з «летючих» знеможено впав на траву – так важко далася ця перемога... Але ціна її значима: збірна Нідерландів вперше за 20 років виходить у півфінал Євро!

А турків, чесно кажучи, шкода. Всі побачили, яка симпатична у них команда, яку тренував відомий італійський футболіст Вінченцо Монтелалла. Бійці. «Вогники». «Живчики». Згадуєш при цьому нашу національну команду – і хочеться плюватися і матюкатися...

Євро-2024. 1/4 фіналу. Нідерланди – Туреччина – 2:1 (0:1 – Самет Акайдин, 35 хв.; 1:1 – Стефан де Врей, 70; 2:1 – Мерт Мюльдюр, 76, автогол.).

Стадіон: «Олімпіаштадіон» (Берлін, Німеччина). Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція).

Відеоогляд матчу – ТУТКА

Що ж – у півфіналі жодної команди-сенсації, жодної «темної конячки» – всі фаворити пройшли далі. Тому попереду на нас чекають ще три супербитви.

Отож, у півфіналах Євро-2024 грають:

9 липня, 22:00

Іспанія – Франція.

10 липня, 22:00

Англія – Нідерланди.

Читайте також: Англія перемагає Швейцарію у серії пенальті і виходить у півфінал!.

Реклама Google

Telegram Channel